1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Paasontbijt: 22 x feestelijke ontbijtrecepten voor Pasen
Paasontbijt: 22 x feestelijke ontbijtrecepten voor Pasen

paasontbijt

Paasontbijt: 22 x feestelijke ontbijtrecepten voor Pasen 

Kleurrijke tafelkleden, schalen vol eitjes, kannen met versgeperste jus d’orange en de lekkerste soorten beleg komen op tafel tijdens het Paasontbijt. Het is misschien wel het meest feestelijke ontbijt van het jaar en menig huishouden pakt dan ook uit. Naast een luxe paasstol en versgeperste jus d’orange mag de ontbijttafel natuurlijk nog verder worden gevuld. Zelf aan de slag? In dit artikel vind je maar liefst 22 feestelijke ontbijtrecepten voor het paasontbijt.  

paasontbijt recepten

Paasontbijt recepten 

Tijdens het paasontbijt staat steevast het ei centraal. Denk aan simpele gekookte eitjes, een romig roerei en andere, bijzondere gerechten met ei erin. Daarnaast is er genoeg ruimte voor andere heerlijkheden, zoals versgeperste sapjes, rijkelijk belegde broodjes, soms zelfs warme gerechten zoals een quiche en natuurlijk altijd iets zoets toe. In dit artikel vind je verschillende ontbijtrecepten verdeeld over vijf categorieën. Zo kun je uit elke categorie een gerecht kiezen of gericht op zoek gaan naar wat je nog wil maken.

 1. Sapjes & smoothies
 2. Recepten met ei
 3. Lekkere broodjes
 4. Warme gerechten voor het paasontbijt
 5. Zoete paasontbijt recepten

Sapjes & smoothies

Een glas met versgeperst sap mag natuurlijk niet ontbreken, maar naast jus d’orange zijn er nog tal van lekkere opties. Denk eens aan een combinatie van jus d’orange en grapefruitsap of meng jus d’orange (zelf geperst of kant-en-klaar) in de blender met aardbeien, kiwi of mango. Gek op smoothies? Maak dan een van de onderstaande recepten met bijvoorbeeld banaan, avocado en mango – of juist een knalgroen exemplaar met spinazie. 

smoothies

Recepten met ei

Ei hoort erbij tijdens het paasontbijt. Maar hoe lekker een gekookt, gebakken of geroerd eitje ook is, een wat uitgebreider gerecht met ei maakt het geheel nog feestelijker. Denk aan toast met roerei en Hollandse garnalen, paasbroodjes met eiersalade en aspergeham, of broodsoldaatjes voor bij een zachtgekookt ei. Wil je echt wat anders? Ga dan voor een omeletwrap met groene asperges en roomkaas of gevulde avocado’s. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

ei pellen

Lekkere broodjes

Er gaat niets boven de geur van vers brood en dat is niet anders tijdens Pasen. Ga voor snel met een heel gesneden brood of serveer een mix van zelf afgebakken kleine broodjes uit de oven. Leg het brood in een mooie schaal en serveer het broodbeleg ernaast. Ook leuk: kies één of twee combinaties en beleg ze van tevoren. Zo voelt het alsof je in een restaurant bent en hoef je aan tafel alleen nog maar te genieten.  

Warme gerechten voor het paasontbijt 

Een warm ontbijtgerecht is natuurlijk ook een fijne afwisseling. Zeker als het paasontbijt verandert in een brunch of als je ontbijt met een grotere groep mensen. Deze warme gerechten kun je namelijk al tot twee dagen van tevoren maken. Op de dag zelf hoef je ze dan alleen nog maar op te warmen, of in het geval van de shakshuka: de eieren in de saus te garen. Serveer het gerecht op een mooi bord of een schaal en garneer met verse kruiden voor een extra feestelijk gezicht.  

Zoete paasontbijt recepten 

Tot slot nog een aantal zoete gerechten. Deze kun je meteen met de rest serveren of bewaren voor bij de koffie, als een soort ontbijtdessert. Een plakje paasstol is op zich al een ware traktatie, zeker met een likje boter of met espressoroom uit onderstaand recept. Vind je het leuk om te bakken of iets nieuws te maken? Bekijk dan onderstaande zoete gerechten voor het paasontbijt. Van een feestelijke paascake met advocaat tot cruffins en kaneelbroodjes om je vingers bij af te likken. Gek op pannenkoeken? Dan zijn de Japanse soufflé pancakes iets voor jou! 

kaneelbroodjes Pasen

Meer zoals dit:

paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken: 5 originele spelletjes

Wil je met je familie met Pasen paaseieren gaan zoeken? Maak er dan een leuk spel van. Bekijk hier 5 originele spelletjes die je kunt doen.

Verder lezen
paasslinger maken

Knutselen met Pasen: maak een paasslinger (met video!)

Een mooie paasslinger maakt Pasen helemaal af. In een paar simpele stappen maak je er zelf een. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Verder lezen
eieren uitblazen

Eieren uitblazen in 7 makkelijke stappen

Wil je paasversiering maken en moet je daarvoor eieren uitblazen? Bekijk in dit artikel hoe je dit in 7 makkelijke stappen doet.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch