1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Paascake met advocaat en paaschocolade

Paascake met advocaat en paaschocolade

Paascake

Gemiddeld

30Min

2Uur

10 Personen
160 g roomboter, ongezouten en op kamertemperatuur
1 pak bakmix fijne cake
50 ml volle melk
4 eieren, op kamertemperatuur
250 ml slagroom
250 ml advocaat
luxe paaschocolade
Mail recept

Paascake met advocaat en paaschocolade

Wil jij een mooie taart serveren aan je gasten met Pasen? Deze paascake met romige advocaattopping is een echte verschijning! Aangevuld met prachtige paaschocolade zal iedereen zijn vingers aflikken bij deze romige, zachte advocaatcake. De cake is daarnaast verrassend makkelijk te maken. In een paar snelle stappen 

Advocaat is echte Hollandse glorie in een fles. En daarnaast ook lekker bij ijs, koffie of met een beetje slagroom. Lees hier meer over advocaat en waar het vandaan komt

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met 10 gram van de boter en bedek de binnenkanten met bakpapier. 

Stap 2

Doe de roomboter in een grote mengkom en klop 2-3 minuten met een mixer. Voeg de bakmix toe en de melk toe. Klop met een mixer tot een egaal geheel. Voeg een ei toe en klop tot een egaal mengsel. Voeg stuk voor stuk de resterende eieren toe en voeg pas volgend ei toe als de vorige volledig is opgenomen. 

Stap 3

Verdeel het beslag over de vorm en bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Bak indien nodig de cake nog 5-10 minuten totdat hij gaar is. Laat de cake volledig afkoelen in de vorm. 

Stap 4

Maak ondertussen de vulling: klop de slagroom met de resterende suiker stijf. Doe de advocaat in een kom en schep een derde van de slagroom erdoor. Meng voorzichtig met een spatel. Voeg het advocaatmengsel toe aan de rest van de slagroom en meng voorzichtig met een spatel. Zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft. Doe de advocaatvulling in een kom en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Stap 5

Halveer de cake zodat je een onder- en bovenkant hebt. Verdeel een dunne laag van 0,5 tot 1 centimeter dik van de advocaatvulling over de bodem van de cake. Smeer uit met een mes of paletmes. Leg de bovenkant erop. 

Stap 6

Verdeel de resterende advocaatvulling over de cake. Maak eventueel mooie figuurtjes of toefjes. Garneer met de paaschocolade en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 0,95 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch