1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Quiche met gepofte tomaatjes, ovengebakken spek en kaas

Quiche met gepofte tomaatjes, ovengebakken spek en kaas

Quiche met gepofte tomaatjes, ovengebakken spek en kaas

Gemiddeld

25Min

30Min

4 Personen
300 g mini pruim trostomaatjes
3 el olijfolie
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
125 g ovengebakken spek
4 eieren
100 g feta kaas
100 g belegen geraspte kaas
125 ml slagroom
5 takjes platte peterselie
Mail recept

Quiche met gepofte tomaatjes, ovengebakken spek en kaas

Quiche Lorraine is een van de bekendste gerechten uit de Franse keuken, maar ook buiten de Franse landsgrenzen is het gerecht een succes. Naast de quiche Lorraine zijn ook andere variaties razend populair. Niet in de laatste plaats omdat quiches heel veelzijdig zijn en je ze kunt vullen met zo’n beetje alle soorten groenten, vlees, vis en kaas. Zo kun je altijd wel een quiche recept bedenken die in de smaak valt. 

Dit quiche recept is een variatie op de klassieke quiche Lorraine. Zo zit er in een traditionele quiche Lorraine prei, kaas en spek, maar in dit recept wordt de prei vervangen door gepofte tomaatjes. Ook gaan er stukjes feta door, waardoor de smaak net iets frisser wordt. Na het bakken kun je de quiche nog drie dagen afgedekt in de koelkast bewaren of drie maanden goed verpakt invriezen. Zorg er wel voor dat hij heel langzaam, het liefst in de koelkast, wordt ontdooid voor je de quiche weer opwarmt in de oven. 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Pof 10-15 minuten in de oven, totdat de schil openbarst.

Stap 2

Leg de plakjes bladerdeeg op een plank naast elkaar. Leg de randjes 1 cm over elkaar, zodat ze iets overlappen. Duw de naden stevig tegen elkaar, zodat het een grote lap wordt.

Stap 3

Vet de spring- of quichevorm in met olie of boter. Bekleed met het deeg en verwijder overhangende stukjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4

Scheur het ovengebakken spek in grove stukken. Kluts de eieren in een grote mengkom los en breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de feta en voeg samen met de geraspte kaas en slagroom toe aan de eieren. Meng kort. Hak de peterselie fijn.

Stap 5

Haal de tomaatjes uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C. Verwijder eventuele takjes van de tomaatjes en verdeel de tomaatjes over de bodem van de vorm. Giet het kaas-eimengsel in de vorm. Duw het spek in de vulling en verdeel de gehakte peterselie erover. 

Stap 6

Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven of totdat het deeg en de vulling gaar en goudbruin zijn. Laat iets afkoelen en serveer warm of lauwwarm. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,39 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch