1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Ontbijt
  4. Broodsoldaatjes met een 4,5-minuten ei

Broodsoldaatjes met een 4,5-minuten ei

Broodsoldaatjes met een 6-minuten ei

Gemakkelijk

10Min

4 Personen
2 sneetjes rustiek witbrood
2 el olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden
4 eieren
Mail recept

Broodsoldaatjes met een 4,5-minuten ei

Een eitje hoort erbij! En al helemaal bij een weekendontbijt of misschien wel tijdens Pasen of Pinksteren. Gekookt, gebakken, geroerd of gepocheerd: van een lekker ontbijt met ei worden we altijd blij. Voor de niet zo grote trek of juist als onderdeel van een uitgebreid ontbijt zijn deze broodsoldaatjes met een zachtgekookt ei perfect. 

Een klassieker bij veel Franse bistro’s in Parijs, maar ook thuis heel makkelijk om te maken. Broodsoldaatjes zijn namelijk gewoon reepjes brood die krokant worden geroosterd. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is brood, een beetje olijfolie, een snufje zout en eventueel kruiden naar smaak. Erbij serveer je een zachtgekookt ei, waarbij je het broodsoldaatje in de dooier van het ei kunt dopen. Een simpel, maar lekker ontbijt met ei. Tip: een lepeltje pesto of tapenade past er ook goed bij. Of top de broodsoldaatjes met een dun laagje avocadopuree. 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180-200 °C. Snijd de korsten van de zijkant van het brood en bewaar voor een ander gerecht. Snijd van de rest van het brood reepjes van ongeveer 3 cm breed.

Stap 2

Besprenkel de broodreepjes met olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenrooster. Besprenkel met de Italiaanse kruiden en een snufje zout. Rooster in 7-10 minuten goudbruin en krokant. 

Stap 3

Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 4,5 minuut en laat direct schrikken onder de koude kraan. 

Stap 4

Snijd de bovenkantjes van de eieren en serveer in een eierdop met de broodsoldaatjes ernaast. Tip: Dip de broodsoldaatjes in de zachte dooier. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,39 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch