1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Paasrecepten
  4. Kaneelbroodjes van croissantdeeg met sticky walnoten glazuur

Kaneelbroodjes van croissantdeeg met sticky walnoten glazuur

kaneelbroodjes

Gemakkelijk

35Min

6 Personen
1 blik kant-en-klaar croissantdeeg
50 g kristalsuiker
2 tl gemalen kaneel 
1 ei
100 g ongezouten walnoten
4 el honing
1 el sinaasappelsap
1 tl sinaasappelrasp
Mail recept

Kaneelbroodjes van croissantdeeg met sticky walnoten glazuur

De Paasbrunch is een heerlijke combinatie van zoete en hartige gerechten bij elkaar. En wat is nu beter dan deze snelle en makkelijke kaneelbroodjes uit de oven. Je kan deze makkelijk kant-en-klaar in de winkel vinden, maar niets gaat boven warme zelfgemaakte kaneelbroodjes van croissantdeeg. Tip: het is ook leuk om deze kaneelbroodjes samen te maken met kinderen! 

Hoe maak je een kaneelbroodje? Heel simpel. Met een rol croissantdeeg heb je al meteen de basis van je cinnamon rolls. Je hebt dus geen bladerdeeg nodig voor dit kaneelbroodje. Dit werk je af met een mix van kristalsuiker en kaneel. Voor een iets feestelijker effect, kozen we voor een sticky walnoten glazuur als topping. Zo maak je indruk bij je gasten terwijl dit helemaal geen moeilijk gebak is. Hoe maak je de kaneelbroodjes en het glazuur nu precies? Dat vind je hieronder in het recept. 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het hele blik croissantdeeg uit en snijd op de verticale stippellijnen in 3 rechthoeken. Duw de diagonale naden goed tegen elkaar, zodat de driehoeken aan elkaar vastzitten en een geheel vormen. 

Stap 2

Meng de kristalsuiker met de kaneel. Leg een deegrechthoek met de lange kant naar beneden op een plank. Verdeel een derde van de kaneelsuiker over het deeg en duw voorzichtig aan. Rol het deeg strak omhoog en halveer in de lengte. Duw het deeg iets dicht, zodat de kaneelsuiker iets beter blijft zitten. Herhaal met de rest van het deeg en de kaneelsuiker. Als het goed is eindig je met zes deegstrengen. 

Stap 3

Draai de zes deegstrengen voorzichtig om hun eigen as en knoop er kaneelbroodjes van. Dit doe je door een uiteinde tussen duim en wijsvinger vast te nemen en voorzichtig om je hand heen te draaien. Duw het uiteinde van de streng onder in het broodje. Leg op het bakpapier. 

Stap 4

Kluts het ei los en bestrijk de kaneelbroodjes ermee. Bak de kaneelbroodjes ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen. 

Stap 5

Maak ondertussen het walnotenglazuur. Hak de walnoten grof. Verwarm een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur en rooster hierin de walnoten tot ze beginnen te kleuren en geuren. Draai het vuur lager en voeg de honing samen met het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe. Karamelliseer kort en draai het vuur uit. 

Stap 6

Top de kaneelbroodjes met het walnotenglazuur en serveer warm of op kamertemperatuur. 

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 0,70 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch