1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Ontbijt
  4. Toast met roerei en Hollandse garnalen

Toast met roerei en Hollandse garnalen

Toast met roerei en Hollandse garnalen

Gemakkelijk

15Min

4 Personen
8 eieren
25 ml volle melk
50 g roomboter
4 sneetjes witbrood
1 avocado
1 citroen
100 g Hollandse garnalen
Mail recept

Toast met roerei en Hollandse garnalen

Roerei maken is zo gedaan en eigenlijk elke dag wel een goed idee, zeker in combinatie met verse vis. En met dit recept voor toast met roerei en Hollandse garnalen voelt het bijna alsof je ontbijt in een sjiek hotel. Naast het ontbijt kun je dit recept natuurlijk ook serveren als voorgerecht of borrelhapje, eventueel in kleine stukjes gesneden. Ook leuk: serveer het roerei in kleine schaaltjes en garneer met reepjes geroosterd brood. 

Gebruik voor het roerei kakelverse eieren en het brood dat jij het allerlekkerst vindt. Door de boter en de volle melk wordt het roerei extra romig en zijdezacht. Heb je geen melk in huis, maar wel bijvoorbeeld slagroom of een beetje crème fraîche? Gebruik dat dan in de plaats. Liever roerei maken zonder Hollandse garnalen? Laat ze gerust weg of vervang voor gerookte zalm, rosbief of kipfilet. 

Stap 1

Kluts de eieren met de melk en een snuf zout. Smelt de roomboter in een grote koekenpan op laag vuur. Voeg zodra de boter is gesmolten het eimengsel toe. Laat kort staan en duw vervolgens (ongeveer) elke minuut met een siliconen spatel het ei van onder naar boven in de pan. Schep voorzichtig door het eimengsel en laat het heel langzaam op laag vuur garen, zodat je grove, luchtige stukken roerei krijgt. 

Stap 2

Rooster ondertussen het brood krokant. Snijd de avocado in plakjes en breng op smaak met zout en peper. Snijd de citroen in partjes.

Stap 3

Leg het brood op 4 borden en schep het roerei erop. Garneer met de avocado en Hollandse garnalen. Serveer met de citroenpartjes.  

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,09 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch