1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Paasrecepten
  4. 2 soorten paashaasbroodjes: met cheddar en bieslook & met makkelijke mangojam

2 soorten paashaasbroodjes: met cheddar en bieslook & met makkelijke mangojam

paashaasbroodjes

Gemiddeld

25Min

3Uur

4 Personen
500 g mix voor witbrood
1 sinaasappel, sap en rasp
200 g mango, vers of ontdooid uit de diepvries
2 el honing
150 g vintage cheddar 
1 ei
Mail recept

2 soorten paashaasbroodjes: met cheddar en bieslook & met makkelijke mangojam

Hoe maak je de paasbrunch met kinderen net een stukje leuker? Juist, met paashaasbroodjes op tafel. Door deze hartige en zoete variant op de paastafel te zetten heb je gegarandeerd succes!

Ben je al vroeg op? Dan kan je vast beginnen met het maken van het deeg. Anders kan dat ook de avond ervoor al. In een paar simpele stappen zet jij daarna het verse brood op tafel waar iedereen van kan smullen. Met de ingebakken cheddar kaas of de makkelijke mangojam boven op de paashaas worden de buikjes snel gevuld. 

Stap 1

Doe de mix voor brood in een grote kom en voeg 255 gram lauwwarm water toe. Meng tot een samenhangend deeg en stort het deeg op het aanrecht. Kneed 10-15 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Heb je een standmixer met een kom en deeghaak? Kneed het dan daarin. 

Stap 2

Doe het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met een theedoek of plasticfolie. Zet op een warme plek en laat 60 minuten rijzen. Kneed het deeg 2 minuten door in de kom, dek af met een theedoek of plasticfolie en laat nogmaals 60 minuten op een warme plek rijzen. 

Stap 3

Maak ondertussen de snelle mangojam. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Snijd de mango in hele kleine stukjes, van ongeveer 1 x 1 centimeter. Meng de mangoblokjes met de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de honing in een kleine pan. Verwarm en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelhoog en laat de mango in 10-15 minuten tot een soort jam koken. Voeg indien nodig een klein scheutje water toe, druk het wat fijner met een vork en laat vervolgens volledig afkoelen. 

Stap 4

Rasp de cheddar kaas en meng met de bieslook. Meng eventueel nog wat zwarte peper naar smaak door het kaasmengsel. Stort het gerezen deeg op het aanrechtblad, kneed kort door en verdeel in twee gelijke delen. Meng de geraspte cheddar en bieslook door een helft van het deeg. Kneed goed door het deeg zodat het voldoende gemengd is. 

Stap 5

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel elke deeghelft in 4 gelijke stukken, zodat je in totaal 8 stukken hebt. Weeg het deeg eventueel, zodat de stukken echt gelijk zijn. Rol een stukje deeg tot een mooie bol en rol deze vervolgens uit tot een sliert van ongeveer 2-3 centimeter dikte. Duw de uiteinden naar boven zodat ze bijna tegen elkaar aan leggen en draai ze om elkaar heen. Leg deze broodvlecht op de bakplaat en ga zo door met de rest van het deeg. 

Stap 6

Bedek de deegvlechten met een theedoek en laat nog 20 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en kluts het ei los met een heel klein beetje water. 

Stap 7

Top de deegvlechten met het geklutste ei en schuif de bakplaat in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak de paashaasbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Controleer halverwege hoe het met de broodjes gaat. Laat na het bakken ten minste 15 minuten afkoelen en serveer met de snelle mangojam ernaast. 

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 1,25 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch