1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Paasrecepten
  4. Broodje ei uit de airfryer (of oven!)

Broodje ei uit de airfryer (of oven!)

Broodje ei uit de airfryer

Gemakkelijk

25Min

4 Personen
Met vintage cheddar, bacon en bieslook
80 g vintage cheddar
2 plakjes streaky bacon
2 el bieslook, ongeveer 20 sprietjes
4 eieren op kamertemperatuur
50 g roomkaas
50 g roomboter
4 kaiserbroodjes, om nog af te bakken
Met spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaat
125 g verse bladspinazie
6 zongedroogde tomaten
4 eieren op kamertemperatuur
100 g roomkaas
1 el Italiaanse kruidenmix
4 kaiserbroodjes, om nog af te bakken
Mail recept

Broodje ei uit de airfryer (of oven!): met vintage cheddar, bacon en bieslook & met spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaat.

Met Pasen wil je natuurlijk iets feestelijks op tafel zetten. De een begint met zoet, de ander heeft liever een hartig gerecht. Wat dacht je van een broodje ei uit de airfryer? Perfect in thema met ei, met oneindig veel variaties. Vul het broodje met ei, vintage cheddar, bacon en bieslook, of ga voor een vulling van spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaat.

Het leukste van alles is dat het zo in de airfryer kan. Geen airfryer in huis? Dan kan je het broodje ei ook gewoon in de oven bereiden. Je weet of het ei gaar is door de broodjes te bewegen: de vulling mag nog iets wiebelen, maar moet wel gestold zijn. Serveertip: nadat je de broodjes ei uit de airfryer hebt gehaald, strooi je er wat bieslook over. Zet de bovenkantjes er weer op, zodat het een verrassing blijft wat erin zit. Dat is nog eens leuk in de ochtend!

Met vintage cheddar, bacon en bieslook

Stap 1

Verwarm de airfryer voor op 160 graden of de oven op 180 graden. Rasp de cheddar. Snijd de bacon in kleine stukjes van 1 x 1 centimeter. Hak de bieslook fijn.

Stap 2

Kluts de eieren los. Voeg de roomkaas toe en kluts met een garde tot een glad geheel. Voeg nu ook de cheddar, bacon en twee derde van de bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Snijd een rondje van ongeveer 5 centimeter uit de bovenkant van de broodjes. Leg de bovenkantjes apart. Haal de binnenkant van het broodje eruit en bewaar voor een ander gerecht, bijvoorbeeld croutons. 

Stap 4

Leg de broodjes op een ovenrooster en giet het eimengsel in de broodjes. Leg de bovenkantjes ernaast op het rooster met de bolle kant naar boven. Bak de gevulde broodjes samen met de bovenkantjes goudbruin en gaar in ongeveer 12 minuten. Het kan zijn dat ze niet allemaal tegelijk in de airfryer passen, bak ze in dat geval in meerdere keren. Controleer of het ei gaar is door de broodjes te bewegen: de vulling mag nog iets wiebelen, maar moet wel gestold zijn. 

Stap 5

Haal de broodjes ei uit de airfryer of oven en garneer met de bieslook. Serveer met de bovenkantjes erop zodat het een verrassing blijft wat erin zit.

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 1,08 per persoon.

Met spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaat

Stap 1

Verwarm de airfryer voor op 160 graden of de oven op 180 graden. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de spinazie tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een vergiet. Knijp de spinazie zodra het is afgekoeld uit met je handen, zodat er zo min mogelijk vocht in zit. 

Stap 2

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes van 1 x 1 centimeter en hak de spinazie fijn. Kluts de eieren los. Voeg de roomkaas toe en kluts met een garde tot een egaal geheel. Voeg nu ook de spinazie, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruidenmix toe. 

Stap 3

Snijd een rondje van ongeveer 5 centimeter doorsnee uit de bovenkant van de broodjes. Leg de bovenkantjes apart. Haal de binnenkant van het broodje eruit en bewaar voor een ander gerecht, bijvoorbeeld croutons. 

Stap 4

Leg de broodjes op een rooster en giet het eimengsel in de broodjes. Leg de bovenkantjes ernaast op het rooster met de bolle kant omhoog. Bak de gevulde broodjes samen met de bovenkantjes goudbruin en gaar in ongeveer 12 minuten. Het kan zijn dat ze niet allemaal tegelijk in de airfryer passen, bak ze in dat geval in meerdere keren. Controleer of het ei gaar is door de broodjes te bewegen: de vulling mag nog iets wiebelen, maar moet wel gestold zijn. 

Stap 5

Haal de broodjes ei uit de airfryer of oven. Serveer met de bovenkantjes erop zodat het een verrassing blijft wat erin zit. 

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 0,75 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch