1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Ontbijt
  4. Broodje BLT met gebakken ei

Broodje BLT met gebakken ei

Broodje BLT met gebakken ei

Gemakkelijk

10Min

4 Personen
3 trostomaten
4 eieren
4 kornbollen
1 kop botersla
8 el mayonaise
80 g streaky bacon
Mail recept

BLT-sandwich met gebakken ei en mayonaise

De BLT-sandwich is de klassieker onder de broodjes. Je kunt ‘m bijna overal wel krijgen, van simpele broodjeszaak tot in het restaurant van een luxe hotel. Overal heeft hij dezelfde ingrediënten: Bacon, Lettuce & Tomato, ofwel gebakken spek, sla en tomaat. Soms komen er nog extra ingrediënten bij zoals een lik mayonaise, plakjes avocado of een gebakken ei. En dat laatste is wat wij graag op een BLT-broodje serveren, want die combinatie is goud waard. 

Gebruik voor dit BLT-recept het liefst alleen blozend rijpe tomaten, knapperige sla en de lekkerste bacon die je kunt vinden in de winkel. En ja, natuurlijk ook kakelverse eieren. Het is het lekkerst als je de dooier lopend laat, maar het broodje is ook zalig zonder. Gebruik je liever geen bacon? Bak dan een handje paddenstoelen in een scheut olijfolie op hoog vuur en breng op smaak met een theelepel sojasaus. Zo creëer je een vergelijkbare hartige smaak, zonder vlees te gebruiken. 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de trostomaten in plakken en breng op smaak met zout en peper. 

Stap 2

Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de eieren naar wens. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de kornbollen 5 minuten in de oven. 

Stap 3

Haal de sla los en spoel indien nodig kort onder de koude kraan. Halveer de kornbollen en besmeer beide kanten met mayonaise. Beleg de onderkant met sla, tomaat, een ei, streaky bacon en nog een blaadje sla. Sluit af met de bovenkant van het broodje en serveer direct. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,49 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch