1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 24 bijgerechten voor het kerstdiner: simpel en makkelijk
24 bijgerechten voor het kerstdiner: simpel en makkelijk

Bijgerechten kerst met groenten

24 bijgerechten voor het kerstdiner: simpel en makkelijk

Bijgerechten voor het kerstdiner zoeken is altijd weer een klusje, want wat past lekker bij mijn hoofdgerecht, wat vindt iedereen lekker, wat is haalbaar om te maken en als laatste: wat gaat het mij kosten? In dit artikel vind je de allerlekkerste simpele bijgerechten voor kerst, die helemaal niet veel hoeven te kosten. Van imponerende groentegerechten tot smakelijke salades en verrassende (zoete) aardappelgerechten. 

Bijgerechten voor kerst

Bijgerechten komen in verschillende soorten en types, maar je kunt ze grofweg in drie categorieën onderverdelen: bijgerechten met (gegaarde) groenten, salades en aardappelgerechten. Hoeveel bijgerechten je serveert verschilt per persoon en gezelschap, maar ook van wat de showstopper op tafel is. Een combinatie van de drie type gerechten volstaat voor een feestelijk kerstdiner, maar meer of minder bijgerechten kan natuurlijk altijd.

 1. Bijgerechten met groenten

 2. Lekkere salades

 3. Bijgerechten met (zoete)aardappel

Bijgerechten met groente

Het merendeel van de bijgerechten in dit artikel bevat groenten, maar de recepten uit dit specifieke lijstje maak je met groenten die zijn gegaard. Het zijn dus geen salades en ze bevatten ook geen aardappel. Maak een keuze op basis van de showstopper, het gerecht dat de show steelt aan tafel. Vaak is dat een mooi stuk vlees of vis, maar het kan natuurlijk ook een vegetarisch hoofdgerecht zijn. Kijk naar bijgerechten die goed passen bij de smaken van de showstopper of zorg juist voor een smakelijk contrast. 

gevulde tomaten

Lekkere salades

Een mooie salade kan het ideale bijgerecht zijn tijdens kerst. Salades zijn vaak fris en zorgen voor een fijn contrast naast alle zware gerechten. Ideaal dus, als je op zoek bent naar een feestelijk bijgerecht. Serveer de salade op een mooie schaal en garneer met een beetje extra van de lekkerste ingrediënten. Denk aan kaas, rauwe ham, noten en verse kruiden. Bevat het recept groenten die je eerst moet garen, zoals bij de spinaziesalade het geval is? Bereid de groenten dan al een dag van tevoren, dat scheelt je weer werk en tijd op de dag van het kerstdiner. 

panzanella salade met pesto

Bijgerechten met (zoete) aardappel

Een bijgerecht met aardappel is een graag geziene gast tijdens het kerstdiner. Aardappelpuree of geroosterde aardappeltjes met Italiaanse kruiden & knoflook zijn bekende favorieten, maar ook stamppot, gepofte aardappels en de hippe hasselback aardappel doen het goed. Gebruik gewone aardappels of zoete aardappels en varieer naar hartenlust met verse kruiden en andere smaakmakers. 

gepofte aardappel

Meer zoals dit:

goedkoop 3-gangen kerstmenu

Makkelijk 3-gangen kerstmenu onder de €5 per persoon

Dit makkelijke 3-gangen kerstmenu kost maar 5,- euro per persoon. Alle gerechten zijn makkelijk, snel en toch ontzettend lekker.

Verder lezen
Kersthapjes

17 x kersthapjes: makkelijk en snel

Kersthapjes maken voor kerst doe je makkelijk en snel met deze lekkere recepten. Ideaal voor een buffet vol met kersthapjes.

Verder lezen
Glutenvrij kerstdiner

Glutenvrij kerstdiner: slimme tips en lekkere recepten

Glutenvrij kerstdiner? Bekijk dit artikel met slimme tips en de lekkerste recepten voor een glutenvrije kerst.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch