Franse quiche

Franse quiche bij ALDI

Gemakkelijk

30Min

30Min

2 Personen
4 plakjes roomboter bladerdeeg
1 kleine ui
2 el tuinerwten
100 g geitenkaas
kleine stengel lente-ui
1/2 prei
100 g spek- of hamblokjes
100 ml crème fraîche
2 eieren
2 tl peterselie
1 tl nootmuskaat
olijfolie
peper en zout
1/2 beschuitje (optioneel)
Benodigdheden:
wokpan
oven
quichevorm (Ø 10 cm)
Mail recept

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C en laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm goed in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Verkruimel daarna de beschuit op de bodem om vocht op te vangen.

Stap 2

Was de prei en snijd deze in ringen. Verhit een klein beetje olijfolie in de wokpan en bak de spekblokjes circa 4 minuten. Haal ze uit de koekenpan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Pel en snipper de ui en bak de ui even kort in het bakvet. Voeg daar ook de prei, lente-ui en tuinerwten bij en bak alles 2 minuten. Houd een paar tuinerwten achter om bij stap 3 over de quiche te strooien.

Stap 3

Klop de eieren los met crème fraîche en iets meer dan de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met de peterselie, nootmuskaat, peper en zout. Doe de spekjes en de groenten vervolgens bij het eimengsel en roer dit goed door. Schep nu alles in de vorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de overige geitenkaas en tuinerwten over de quiche.

Stap 4

Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Let op, als de bovenkant te veel gaat verkleuren, leg er dan even een stukje aluminiumfolie overheen.

Mail recept
Tip

Het maken van een quiche is ook ideaal voor overgebleven groenten. Maak er een ratatouillequiche van en voeg een blikje tomatenpuree toe.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch