1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Lauwwarme salade van spinazie, groene asperges, verse kruiden en ei

Lauwwarme salade van spinazie, groene asperges, verse kruiden en ei

Lauwwarme salade van spinazie, groene asperges, verse kruiden en ei

Gemakkelijk

20Min

4 Personen
1 avocado
50 g hummus
1 citroen, sap en rasp
1 bosje groene asperges
4 eieren, op kamertemperatuur
0,5 bosje koriander, alleen de blaadjes
0,5 bosje peterselie, alleen de blaadjes
35 g Parmezaanse kaas
250 g verse spinazie
Mail recept

Lauwwarme salade van spinazie, groene asperges, verse kruiden en ei

Op zoek naar een lekkere lunchsalade die gezond is en tegelijk ook vult? Zoek niet verder. Deze lauwwarme salade van spinazie, groene asperges en ei heeft alles wat een goede lunchsalade moet hebben en is bovendien ook nog eens hartstikke lekker. De salade is ook nog eens vegetarisch! 

Voor de dressing maal je de avocado en hummus samen met citroensap, een beetje water, zout en peper tot een gladde massa. Een simpele en snelle manier om een gezonde dressing te maken, die goed smaakt bij zo’n beetje elke salade. Is de dressing te dik? Voeg dan wat extra water toe naar smaak. Ook lekker met verse kruiden en specerijen erdoor.

Tip

Laat voor een vegan lunchsalade de eieren en Parmezaanse kaas weg en vervang voor geroosterde bloemkoolroosjes. Liever juist wel vlees of vis? Voeg dan gerookte zalm of makreel, stukjes kipfilet of plakjes rosbief toe.

Stap 1

Verwijder de schil en pit van de avocado. Doe samen met de hummus, het citroensap, 3 eetlepels koud water, zout en peper in een keukenmachine en maal tot een gladde massa. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe om de dressing iets te verdunnen.

Stap 2

Breek de houtige uiteindes van de groene asperges (ze breken vanzelf waar ze horen te breken) en snijd in grove stukken. Verwarm een ruime koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de aspergestukken gedurende 7-10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 6 minuten. Laat schrikken onder de koude kraan, pel en halveer ze. Besprenkel met een klein beetje zout.

Stap 4

Hak de koriander- en peterselieblaadjes grof. Maak met een kaasschaaf of dunschiller flakes van de parmezaanse kaas.

Verdeel de spinazie over een mooie schaal en meng de helft van de kruiden erdoor. Besprenkel met een beetje van de dressing. Verdeel er de asperges en parmezaanse kaas over. Garneer met de gehalveerde eitjes, citroenrasp en resterende kruiden.

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 0,69 per persoon. 

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch