Panzanella salade met pesto

panzanella

Gemakkelijk

10Min

2 Personen
1/4 oud wit brood, ongesneden (bv. Bakkersgoud rustiek wit)
2 grote tomaten
Handje kerstomaten, gehalveerd
1/8 rode ui
½ teentje knoflook
Peper & Zout
Scheut olijfolie
2 eetlepels pesto
Mail recept

Panzanella (Italiaanse tomaten-broodsalade) met restjes brood en pesto

Panzanella is de Italiaanse naam van een salade met verse tomaat en stukken droog of geroosterd brood. Het sap van de rijpe tomaten zorgt dat het krokante brood iets zachter wordt en alle heerlijke smaken in zich kan opnemen. Het perfecte gerecht voor restjes oud brood en (over)rijpe tomaten. Een typisch gevalletje cocina povere, ofwel de armeluiskeuken. Deze Italiaanse term staat voor gerechten die zijn geboren uit armoede. Er gaan meestal goedkope ingrediënten en restjes in, precies zoals bij de panzanella salade het geval is. De ingredienten zijn misschien wel goedkoop, de smaak is heel rijk en weelderig.  

Je vindt panzanella’s in allerlei soorten en gedaantes. Soms heel simpel met alleen tomaat, olie en brood, maar vaak ook uitgebreid met extra groenten, smaakmakers en kruiden. Denk aan gegrilde aubergine, paprika, basilicum en rode-wijnazijn. Dit recept voor panzanella maak je met verschillende soorten tomaat, rode ui, knoflook en verse groene pesto. Een plaatje om te zien en bovendien heerlijk om te eten. 

Stap 1

Snijd de tomaten in hapklare stukjes en doe ze in een grote mengkom. Doe hetzelfde met de gehalveerde kerstomaten. Scheur of snijd ook het brood in hapklare stukjes en voeg deze toe aan de kom. 

Stap 2

Snipper de rode ui fijn en pers de knoflook. Voeg toe aan de mengkom en breng royaal op smaak met zout, peper en een scheut olijfolie. Roer alles door elkaar. 

Stap 3

Was je handen en kneed de inhoud van de mengkom. Het is de bedoeling dat de sappen van de tomaten vrijkomen en het oude brood zacht maken. 

Stap 4

Verdeel de panzanella salade over twee kommen en maak af met een lepel pesto. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,44 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch