1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De ideale voorjaarsschoonmaak checklist

De ideale voorjaarsschoonmaak checklist

voorjaarsschoonmaak

Voel je de lentekriebels al opkomen? Dan is het de hoogste tijd om je huis een grote voorjaarsschoonmaak te geven. Van het opnieuw inrichten van je kledingkast tot het opfrissen van je matrassen: het komt tijdens de voorjaarsschoonmaak allemaal aan bod. 

voorjaarsschoonmaak

Voorjaarsschoonmaak: handige checklist! 

1. Koop goede schoonmaakmiddelen

Wanneer je gaat schoonmaken, is het handig om goede schoonmaakmiddelen te gebruiken. Op die manier gaat het poetsen namelijk beter én sneller. Zeker als je grote schoonmaakplannen hebt, is het handig om wat extra schoonmaakmiddelen in te slaan. 

2. Neem de tijd 

Een voorjaarsschoonmaak is een grote klus die je vaak niet in één middag of dag klaart. Het is dan ook helemaal niet erg als je er meerdere dagen of zelfs weken over doet. Het is veel belangrijker dat áls je het doet, je het goed doet. 

3. Maak het leuk

Hou je niet van schoonmaken? Dan kun je het alsnog leuk maken. Zet bijvoorbeeld je favoriete muziek op en dans en zing mee terwijl je je huis goed onder handen neemt. Ook kun je jouw favoriete televisieserie opzetten – als je dan toch bezig bent in de keuken of woonkamer, kun je het nuttige met het aangename combineren. Op die manier wordt schoonmaken een stuk leuker!

Best Getest* producten voor de voorjaarsschoonmaak 

Allesreiniger van ALDI
0.99
1.25 l l = 0.94
UNA Allesreiniger
Allesreiniger
Schuursponzen van ALDI
0.79
6 stuks
UNA Schuursponzen
Schuursponzen
Schoonmaakazijn van ALDI
0.69
1 l
UNA Schoonmaakazijn
Schoonmaakazijn

Voorjaarsschoonmaak checklist: wat schoonmaken? 

Kledingkast opruimen

Het voorjaar betekent langere dagen en meer zon. Tijd om je kledingkast aan te pakken, dus! Maak nette stapels van je kleding, hang lentekleding vooraan en berg winterkleding op. Ook is het leuk om wat kleur in je kast te brengen tijdens de lente. Hang dus wat vrolijke setjes klaar waarbij je direct een blij gevoel krijgt. 

Keuken schoonmaken

Wanneer heb je je keuken voor het laatst écht grondig schoongemaakt? De voorjaarsschoonmaak is een goed moment om dit te doen. Ruim de keukenkastjes op en gooi producten die over de datum zijn weg. Deel lades opnieuw in en maak de oven, magnetron en het gasfornuis goed schoon. 

Matrassen en dekens uitkloppen

In de winter, en vooral tijdens koude dagen, liggen we altijd langer en meer in bed. Tijd om de matrassen en dekens in het voorjaar eens goed uit te kloppen en schoon te maken. Leg hiervoor de matrassen buiten in de tuin, op je balkon of tegen een groot raam en klop ze uit. Een dekbed kun je in de wasmachine wassen en daarna laten drogen. Is dit niet mogelijk bij jouw dekbed? Laat het dekbed dan buiten over een wasrek luchten. Klaar met luchten? Maak je bed dan op met schoon beddengoed en je slaapt weer in een heerlijk fris bed.

Badkamer schoonmaken

Tijdens de voorjaarsschoonmaak verdient jouw badkamer ook wat aandacht – je brengt immers heel wat minuten in deze ruimte door. Maak het badkamermeubel inclusief de lades schoon, gooi oude make-up en lege potjes weg. Ontkalk de douchekop met schoonmaakazijn, haal eventueel schimmel weg en maak de voegen goed schoon. Daarna is jouw badkamer weer lekker fris en schoon! 

Vloer dweilen 

Een huis voelt pas echt schoon als ook de vloer schoon is. Dit is dan ook een klusje dat zeker tijdens de voorjaarsschoonmaak moet gebeuren. Voordat je je vloer gaat dweilen, kun je het beste eerst stofzuigen of bezemen. Hiermee haal je rondslingerend vuil al weg. Maak daarna een sopje met koud water en allesreiniger. Het koude water zorgt ervoor dat je geen strepen op de vloer krijgt. Pak de dweil en maak je vloer goed schoon. 

*Disclaimer

Onze huismerken komen regelmatig als beste uit testen van onafhankelijke kenners, zoals de Consumentenbond en de Telegraaf. Bekijk alle Trots van ALDI producten.

Meer zoals dit:

wc schoonmaken

WC schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een wc schoon? ALDI legt in 7 stappen uit hoe je dit in 3 minuten fixt. Vooral als je het wekelijks bijhoudt, ben je nooit meer tijd kwijt.

Verder lezen
Douche schoonmaken

Douche schoonmaken? Zo pak je dat aan in 9 stappen

Hoe kun je het beste de douche schoonmaken? ALDI legt in 9 stappen uit hoe je te werk gaat. Met deze tips is jouw douche in een handomdraai schoon en hygiënisch.

Verder lezen
inductieplaat schoonmaken

Hoe kun je het beste je inductie kookplaat schoonmaken?

ALDI deelt tips wat je wel, en vooral niet moet doen bij het schoonmaken van een inductie kookplaat!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch