1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Hoe kun je het beste je inductie kookplaat schoonmaken?
Hoe kun je het beste je inductie kookplaat schoonmaken?

inductieplaat schoonmaken

Zo moet je een inductie kookplaat schoonmaken

Goed nieuws: het schoonmaken van een inductie kookplaat is een stuk minder arbeidsintensief dan de schoonmaakbeurt van een gasfornuis. Wél wordt een inductie kookplaat sneller vies, tenminste, de glanzende kookplaat oogt sneller vies. Dus loont het zeker de moeite de kookplaat schoon te houden. Wat moet je wel, en vooral niet moet doen bij het schoonmaken van een inductie kookplaat?

 • Wil jij een keramische kookplaat schoonmaken? Of sta jij op het punt een elektrische kookplaat schoon te maken? Deze tips kun je ook toepassen. 

inductie kookplaat schoonmaken

Zo kan je wel de inductie kookplaat schoonmaken

 
 • Bang voor krassen? Niet nodig als je de inductie kookplaat schoonmaakt met microvezeldoekjes. Wees wel héél voorzichtig, want zit er eenmaal een kras op je kookplaat, dan zit er voor altijd een kras. 
 • Net als het aanrechtblad, is het slim om de kookplaat elke dag met lauwwarm water af te nemen. Bij voorkeur na het kokerellen. 
 • Toch de voorkeur voor een sopje? Meng afwasmiddel of allesreiniger (zonder citroen!) met water. Breng deze schoonmaakmiddelen altijd verdund aan. Neem de inductie kookplaat af met een vochtige doek en het sopje en loop het vervolgens na met alleen water. 
 • Op welke plek hoopt vuil zich het meest op? De randen van de kookplaat! Maak deze dus extra goed schoon. Dit kan met hetzelfde sopje. 

Zo moet je de inductie kookplaat niet schoonmaken 

Sta jij op het punt je inductie kookplaat schoon te maken? Wij zetten op een rij wat je absoluut niet moet doen: 

 • Gebruik geen schoonmaakmiddelen met citroen. Het zuur van citroen heeft een bijtende werking en kan schadelijke gevolgen hebben voor de kookplaat.
 • Vermijd schuursponzen en schuurmiddelen. Als je iets wil voorkomen dan zijn het wel krassen!
 • Voorkomen is beter dan genezen. Wij raden aan om de inductiekookplaat zo snel mogelijk schoon te maken. In ieder geval als je etensresten of vetvlekken ziet. Hoe eerder je erbij bent, hoe sneller je het kunt wegpoetsen.
 • Gebruik nooit soda. Iets wat je absoluut niet wil is verkleuring toch? Dan is soda uit den boze! 

Voor op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Meer informatie
gasfornuis schoonmaken

Gasfornuis schoonmaken: 5 stappen

Het gasfornuis schoonmaken een tijdrovend klusje? Niet als je het ons vraagt! Met onze tips en tricks laat jij je gasfornuis in een handomdraai weer blinken.

Meer informatie
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch