1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe vaak én hoe moet je je bed verschonen?

Hoe vaak én hoe moet je je bed verschonen?

bed verschonen

Er gaat niets boven een schoon bed. Gek genoeg lijkt het alsof je veel lekkerder slaapt in een fris, opgemaakt bed! Herken jij dit? Dan vraag je je misschien af hoe vaak je het bed moet verschonen. En wat de beste manier is om dat te doen. Wij vertellen het je, zodat je vanavond makkelijk in dromenland komt!

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Hoe vaak moet je het bed verschonen? De experts zijn het erover eens: het bed verschonen kan maar beter iedere week gedaan worden. Tijdens het slapen verlies je namelijk heel wat zweet, speeksel, haren en bacteriën en is je bed na een week niet meer zo fris. Slaap je niet iedere nacht in hetzelfde bed? Dan mag je het een weekje uitstellen.

Best Getest* producten voor het bed verschonen

Vloeibaar wasmiddel  van aldi
Category winner van ALDI
4.69
2.2 l
UNA Vloeibaar wasmiddel
Vloeibaar wasmiddel
Wascapsules 3 in 1 van aldi
4.99
20 wasbeurten
UNA Wascapsules 3 in 1
Wascapsules 3 in 1
Waspoeder kleur van ALDI
4.49
30 wasbeurten
UNA Waspoeder kleur
Waspoeder kleur
Vloeibaar wasmiddel wit van ALDI
20 wasbeurten
3.69
1.1 l
UNA Vloeibaar wasmiddel wit
Vloeibaar wasmiddel wit

Het bed verschonen: een stappenplan 

Voordat je het bed verschoont, moet je natuurlijk eerst even de oude lakens eraf halen. Daarna is het tijd voor schoon beddengoed. Wie slim is, legt de schone lakens alvast klaar! Benieuwd hoe je precies te werk gaat? Wij helpen je op weg.

1. De lakens afhalen 

Is het tijd om het bed te verschonen na een heerlijk nachtje slapen? Haal dan eerst de kussens uit de kussenslopen. Daarna haal je de deken uit het dekbedovertrek en het hoeslaken van het matras. Leg de kussens en dekens netjes op een stoel of bank, zodat deze geen viezigheid van de grond oppikken. Heerlijk is ook om de dekens even in de frisse lucht op te hangen, zodat ook de dekens lekker fris zijn. 

2. Begin met het hoeslaken 

Nu alle lakens van het bed af zijn, begin je met het schone hoeslaken. Trek de hoeken goed strak, zodat je niet ‘s nachts aan het stoeien bent met een hoeslaken dat losschiet. Je kunt het hoeslaken extra goed bevestigen door deze langs alle zijden goed in te stoppen. Hoeslakens met elastiek zijn daarvoor fantastisch, die blijven het beste zitten! 

bed verschonen

3. Stop de deken in een schoon dekbedovertrek

De volgende stap is een schoon dekbedovertrek. De makkelijkste manier om de hoes om de deken te krijgen, is door deze binnenstebuiten te keren. Steek nu je handen in de punten die uiteindelijk aan de bovenkant van het dekbed komen. Pak diezelfde punten van het dekbed vast (met je handen in de hoes) en keer de hoes om. Houd de punten goed vast met één hand en schud de deken goed uit. Daarmee zorg je ervoor dat de deken netjes recht in de hoes komt te zitten. 

4. Nieuwe kussenslopen voor de kussens

Als laatste krijgen de kussens nieuwe kussenslopen. Ook hier kun je het beste de kussenslopen binnenstebuiten keren. Pak de punten van het kussen door het binnenstebuitengekeerde kussensloop en keer de sloop om. 

Op het boodschappenlijstje  

*Disclaimer

Deze producten zijn de Trots van ALDI en hebben van de Consumentenbond & Telegraaf een Product van het Jaar, Best Getest, Goed Getest of andere beoordeling gekregen. Bekijk alle Trots van ALDI producten.

Meer zoals dit:

handdoeken wassen

Dit is hoe vaak je handdoeken moet wassen

Heerlijk, het liefst wil je altijd een frisse en schone handdoek. Hoe vaak kun je een handdoek het beste wassen?

Meer informatie
bed opmaken

Dit is waarom je nooit gelijk je bed moet opmaken

Spring jij uit bed en maak je direct je bed op? Daar kun je beter snel weer mee stoppen. Waarom? Het heeft met (kleine beestjes) te maken.

Meer informatie
hoeslaken opvouwen

Hoeslaken opvouwen? Dit is hoe je dit netjes doet

Hoe vouw je het hoeslaken netjes op? Na iedere wasbeurt is het weer een uitdaging! Want hoe krijg je nu alle hoekjes netjes bij elkaar met al dat elastiek?

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch