1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Douche schoonmaken: 9 tips

Douche schoonmaken: 9 tips

Douche schoonmaken

Hoe kun je het beste de douche schoonmaken? In vijf stappen leggen we uit hoe je te werk gaat. Simpel en eenvoudig, zoals je van ons gewend bent. Wij geven je antwoord op vragen als: hoe maak je de douche tegels schoon? Hoe kun je de douche ontstoppen? En hoe laat je de glazen wand in de douche weer blinken? Met deze tips is jouw douche in een handomdraai schoon en hygiënisch.

Hoe maak je de douche schoon? 9 stappen

Zet het schoonmaken van de douche eens per week op je schoonmaak checklist en niet alleen tijdens de grote schoonmaak. Kies een vast moment, zodat je er een ritme in krijgt. Op deze manier ben je steeds sneller klaar. Hoe maak je de douche schoon? 

1. Het afvoerputje schoonmaken

Begin met het afvoerputje. Dit is absoluut niet de meest smaakvolle taak, maar je hebt er wel profijt van. Haal haar en shampoo uit het afvoerputje en spoel het afvoerputje met lauwwarm water schoon onder de kraan.

2. Douche ontstoppen

Merk je dat het water in de douche zelfs na de schoonmaakbeurt niet goed wegloopt? Dan kun je de douche ontstoppen. Strooi een beetje soda in de afvoer en giet vervolgens zo’n 2 liter kokend water water in de afvoer. Mocht dit echt niet werken? Giet dan ontstoppingsmiddel in de afvoer. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig voordat je hiermee aan de slag gaat. 

3. Douchebak schoonmaken

Maak vervolgens de douchebak schoon. Dit kun je het beste met water, schoonmaakazijn en een schuursponsje doen. Ook de kranen kun je schoonmaken met water en azijn. Neem ze af met een droge doek en vergeet het shampoo-rekje niet.

4. Douchemat wassen

Hoe vaak moet je de douchemat wassen? De badkamer kan als snel een broeihaarden zijn voor bacteriën en schimmels. Geloof het of niet: de douchemat is zo’n broeihaard voor bacteriën. Gooi daarom de douchemat tenminste twee keer per maand in de was op 60 graden. Heb je een plastic antislip mat in de douche liggen? Laat de mat dan goed weken in Biotex om deze vervolgens zorgvuldig schoon te poetsen met een schuursponsje. Zo heb je altijd ook echt schone voeten na het douchen.

5. Douchegordijn wassen

Heb jij een douchegordijn? Deze mag je best een paar keer per jaar op 40 graden in de wasmachine wassen. Het beste kun je er wat wasmiddel en schoonmaakazijn aan toevoegen. Eenmaal gewassen kun je het douchegordijn gelijk weer ophangen. Zo blijven bacteriën en schimmels buiten de deur. 

douchegordijn wassen

6. Ontkalk de glazen douchewand

Heb jij ook zo’n hekel aan kalk op de douchewand? Dan is er werk aan de winkel! Allereerst geven wij je mee: voorkomen is beter dan genezen. Hoe kun je het beste de glazen wand in de douche schoonmaken? Leg een raamwisser standaard in de douche en veeg na elke douchebeurt de glazen wand in de douche schoon.

7. Douchetegels schoonmaken

De douche tegels maak je vervolgens op precies dezelfde manier schoon. Je staat versteld hoe lang de douchewand kalkvrij blijft. Uiteraard is het altijd goed om alle wanden eens per week goed schoon te maken met water en glasreiniger. Voor hardnekkige kalkaanslag kan je prima ook een schuursponsje gebruiken.

8. Ontkalk de douchekop

Een gewone douchekop kun je prima ontkalken. Bij twijfel of de douchekop van bijzonder materiaal is, vraag om advies bij de leverancier. Kun je jouw douchekop losdraaien? Dan kan je de douchekop eraf halen en in een bakje azijn laten weken. Het kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon! Je mag dit best zo’n 12 uur laten weken, waarna je de douchekop onder stromend water goed schoonspoelt. Losse kalkdeeltjes kun je wegpoetsen met de zachte kant van een schuursponsje en neem de douchekop vervolgens met een droge doek af. 

Kun je de douchekop niet losmaken? Geen probleem! Vul een plastic zakje, bijvoorbeeld een boterhamzakje, met schoonmaakazijn en maak deze vast aan de douchekop met een elastiekje. Je laat dit even weken en vervolgens poets je het kalk zo van de douchekop. De douche nog even laten doorlopen met warm water en klaar is Kees.

9. Ventileer tip

Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie in de badkamer. De dampen van het douchen zijn een broeihaard voor bacteriën. Door een goed ventilatiesysteem of door de ramen even open te zetten, ga je dit tegen. Zet het systeem al aan (of het raampje open) voordat je gaat douchen en laat het na het douchen ook nog open of aan staan. Op deze manier is er voldoende tijd voor de dampen om weg te trekken.

Best Getest* producten voor de douche schoonmaken

Allesreiniger van ALDI
1.29
1.25 l
UNA Allesreiniger
Allesreiniger
Glasreiniger van ALDI
1.59
1 l
UNA Glasreiniger
Glasreiniger
Schuursponzen van ALDI
0.79
6 stuks
UNA Schuursponzen
Schuursponzen
Schoonmaakazijn van ALDI
0.75
1 l
UNA Schoonmaakazijn
Schoonmaakazijn

*Disclaimer

Deze producten zijn de Trots van ALDI en hebben van de Consumentenbond & Telegraaf een Product van het Jaar, Best Getest, Goed Getest of andere beoordeling gekregen. Bekijk alle Trots van ALDI producten.

Meer zoals dit:

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Meer informatie
wc schoonmaken

WC schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een wc schoon? ALDI legt in 7 stappen uit hoe je dit in 3 minuten fixt. Vooral als je het wekelijks bijhoudt, ben je nooit meer tijd kwijt.

Meer informatie
Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch