1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Kledingkast opruimen doe je zo: 5 tips
Kledingkast opruimen doe je zo: 5 tips

kledingkast-opruimen

Kledingkast opruimen doe je zo: 5 tips 

Een kledingkast opruimen geeft enorm veel voldoening. Het is heerlijk om resultaat te zien bij het opruimen en bovendien geniet je de dagen, weken en maanden daarna ook nog van een opgeruimde kledingkast. En dit geldt al helemaal bij de wisseling van de seizoenen. Wintergarderobe eruit en de zomerjurkjes erin. Of andersom. We delen 5 tips om deze heuglijke activiteit nog leuker te maken. 

1. Haal alles uit de kast 

Een kledingkast is zo’n meubel waarbij je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Dat los je het beste op door eerst alles uit de kast te halen. Van de planken, van de hangers, en zelfs de sokkenla. Het beste is om de kast he-le-maal leeg te halen. Leg al je kleding op bijvoorbeeld het bed en zorg ervoor dat je hele kast leeg is. Haal er gelijk even een doekje doorheen, want dan ben je ook gelijk dat stof kwijt. 

2. Het sorteerproces

Die grote stapel kleding op je bed ga je vervolgens sorteren in de volgende drie categorieën: 

 1. Kleding die je wilt houden
 2. Kleding waarover je twijfelt of je het wil houden
 3. Kleding die je wilt weggeven, verkopen of weggooien

Kast opruimen volgens de Marie Kondo methode

Je hebt haar misschien wel voorbij zien komen: opruimen met Marie Kondo is hot! Weet je niet zeker of je een kledingstuk wilt houden, gebruik dan haar methode. Die werkt als volgt: sluit je ogen en stel jezelf de vraag of je blij wordt van je kledingstuk. Word ik er gelukkig van en trek ik het graag aan? Wanneer je er niet blij genoeg van wordt dan betekent het dat het tijd is om het weg te doen. Op deze manier houdt je een legere kledingkast over met kleding waar je écht blij van wordt. 

kledingskast-opruimen

3. Ruim alleen op

Hoe gezellig het ook is om samen met iemand op te ruimen, het is toch beter om het alleen te doen. Dit gaat niet alleen sneller, maar zo haalt niemand je ook over om kledingstukken die je eigenlijk niet draagt toch te houden. Stop kleding die je niet wilt ook meteen in een vuilniszak. Zo breng je jezelf niet in de verleiding om die ene top er weer uit te vissen.

4. Organiseer kleding op een logische manier 

Oke, de grote schifting is gedaan. Nu moet de kleding die je wilt houden weer terug in de kast. Maar hoe ga je dat doen? Bedenk een logische indeling voor je kledingkast. Kleding die je vaak gebruikt leg je op ooghoogte van je kast, kleding die kan hangen, hang je op op hangers en kleding die je nauwelijks gebruikt leg je bovenaan of onderaan in de kast. Daarnaast kan je ook per categorie te werk gaan. Een plank voor wollen of grote truien of een lade voor sportspullen. Zo weet je in een mum van tijd waar je alles weer terug kan vinden. 

Geheime truc voor twijfel-kledingstukken

Voor kledingstukken uit de twijfelcategorie bedenk je een slimme truc zodat je ziet of je kleding nu wel of niet draagt. Bijvoorbeeld, door kledinghangers andersom in je kast te hangen. Elke keer als je het draagt hang je het hangertje weer gewoon ‘normaal’ op, zodat je na een tijd kan zien welke hangertjes nog ‘verkeerd’ hangen. Dit is de kleding die je eigenlijk niet draagt. Een andere manier is om de spullen tijdelijk op zolder te bewaren of achterin de kast te leggen. Kledingstukken die je binnen een paar maanden gebruikt mogen terug de kast in. De andere kledingstukken doe je weg. 

5. Ruim de kledingkast regelmatig op

Je kledingkast opruimen is een veel kleinere klus wanneer je het regelmatig bijhoudt. Plan dus meteen je volgende opruiming in en zet hem groots in je agenda. Het liefst ruim je je kast twee keer per jaar op: één keer in het voorjaar en één keer in het najaar. 

Meer zoals dit:

huis-opruimen

Huis opruimen: een complete gids met opruimtips

Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. Ten minste, als je deze opruimtips van ALDI toepast.

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen
opruimen kinderen

Opruimen samen met kinderen: 5 tips

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het leren opruimen met kinderen. In hun eigen slaapkamer, maar ook hun eigen speelgoed. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch