1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Grootste fout tijdens de vloer dweilen? Dit doe je nu nooit meer
Grootste fout tijdens de vloer dweilen? Dit doe je nu nooit meer

vloer dweilen

Grootste fout tijdens de vloer dweilen? Dit doe je nu nooit meer 

Iedereen die dacht dat de vloer dweilen een simpel klusje was, staat versteld van de grootste fout die mensen maken tijdens de grote schoonmaak van hun prachtige vloer. Bij het dweilen gebruik je namelijk géén warm water. Waarom niet? Je krijgt daar alleen maar extra vlekken van. Hoe je het dan wel goed moet doen vertellen wij je graag. Want jouw mooie vloer wil je natuurlijk zo netjes mogelijk houden!

Koud water 

Het lijkt misschien beter om de vloer met warm water te dweilen, maar niets is minder waar. Warm water verdampt namelijk sneller en dat zorgt ervoor dat zeepresten strepen op de vloer veroorzaken. Op een schone, pas geboende vloer wil je dat natuurlijk niet hebben. Gebruik dus de volgende keer dat je de vloer gaat dweilen gewoon koud water. Dacht jij dat je alles wist van schoonmaken? Probeer dan deze feiten van fabels eens te onderscheiden: 

Allesreiniger

Ook het schoonmaakmiddel dat je gebruikt om te dweilen hoeft niet bijzonder te zijn. Met een scheutje allesreiniger krijg je de meeste vloeren stralend schoon. Ben jij ook altijd geneigd om een extra scheut schoonmaakmiddel aan je sopje toe te voegen? Probeer je zo veel mogelijk te beheersen: hoe meer schoonmaakmiddel je gebruikt, hoe meer zeepresten en zeepbelletjes achterblijven op de vloer. Ook die vormen weer vlekken wanneer het water is opgedroogd. 

Afwasmiddel 

De enige reden om warm water te gebruiken is als je de vloer wilt ontvetten. Gebruik dan afwasmiddel in combinatie met warm water en een scheutje azijn. Met een microvezeldoekje maak je de vloer mooi schoon. Vooral op laminaat werkt dit goed, maar ook tegelvloeren krijg je hier mee schoon. Zijn na de tegelvloeren de voegen aan de beurt? Lees dan hier hoe je die het beste schoonmaakt.  

sopje

Schoonmaakazijn

Wil je de vloer graag ontkalken? Gebruik dan schoonmaakazijn. Dit natuurlijke goedje uit grootmoeders keukenkastje doet het supergoed in de strijd tegen kalk. Op vinyl- en tegelvloeren is azijn het meest efficiënt. Je kunt ook eerst de tegels voorbehandelen met azijn, door dit aangelengd met water op de tegels te spuiten. Gebruik daarna de dweil met een beetje allesreiniger om de azijn van de vloer te verwijderen. Een schone vloer helpt je huis er aanzienlijk frisser uitzien. Voor de complete schoonmaak lees je onze favoriete tips hier:

Bezem of stofzuiger 

Voordat je de vloer gaat dweilen is het natuurlijk wel handig om eerst even te stofzuigen. Daarmee verwijder je het grootste vuil dat je met de dweil niet opgeruimd krijgt. Bovendien is het slim zoveel mogelijk stof te verwijderen met de stofzuiger, want ook daar kan de dweil moeite mee hebben. Geen zin om de stofzuiger uit het bezemkastje te halen? Gebruik dan een bezem of stoffer en blik.

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Douche schoonmaken

Douche schoonmaken: 9 tips

Hoe kun je het beste de douche schoonmaken? ALDI legt in 9 stappen uit hoe je te werk gaat. Met deze tips is jouw douche in een handomdraai schoon en hygiënisch.

Meer informatie
Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Meer informatie
wc schoonmaken

WC schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een wc schoon? ALDI legt in 7 stappen uit hoe je dit in 3 minuten fixt. Vooral als je het wekelijks bijhoudt, ben je nooit meer tijd kwijt.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch