1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. WC schoonmaken in 7 stappen

WC schoonmaken in 7 stappen

wc schoonmaken

Goed nieuws: binnen drie minuten kun jij de wc schoonmaken. Geen reden meer om het niet te doen. Want als je dit eens per week doet (afhankelijk van de grootte van je huishouden), zit jij nooit meer op een vieze bril. Maar hoe maak je een wc schoon? Volg deze zeven stappen en het lukt je in drie minuten. Vooral als je het wekelijks bijhoudt, ben je nooit meer tijd kwijt!

Hoe maak je een wc schoon: wc schoonmaken in 7 stappen

Stap 1: wc-pot schoonmaken

Wat veel mensen vergeten is dat er veel onzichtbare viezigheid in de wc achterblijft. Begin voor het schoonmaken van de wc daarom door wc-reiniger onder de rand van de wc-pot te verspreiden, dit vloeit vanzelf in de rest van het toilet. Door de wc-reiniger goed in te laten werken, zal kalkaanslag van de wc verwijderen. Ga er daarna goed met de wc borstel doorheen om het schoon te maken. 

Stap 2: poets wat je aanraakt

We raken de knop aan als we doortrekken. We raken de deurklink aan als we de wc verlaten. We raken de toiletbril aan als we die omhoog zetten. Reden genoeg om hier wat extra aandacht aan te besteden. Met een schoonmaakdoekje en allesreiniger maak je dit goed schoon en haal je alle bacteriën van deze veel aangeraakte plekken weg.

Stap 3:  wc-deksel schoonmaken 

De wc-deksel lijkt misschien niet zo vies, maar stiekem valt er veel stof op. Bovendien raken we de deksel veelvuldig aan met onze (vieze) vingers. Reden genoeg om hier een doekje met allesreiniger overheen te halen. Zowel over de buitenkant als over de binnenkant van de wc deksel. Neem ook de achterzijde van de wc-deksel mee, want achter de wc-deksel zit nog een gedeelte wat veel stof vangt. Kortom: een doekje eroverheen voor een goede hygiëne. 

wc schoonmaken

Stap 4: wc-bril schoonmaken

In één moeite kun je door met de wc bril schoonmaken. Maak eerst de bovenzijde van de bril schoon, dat is een makkie. Vergeet vooral ook de onderkant van je bril niet, dit is waar je vaak de meeste viezigheid ziet. Maak de onderzijde schoon, waarbij je vooral de knoppen waarop de wc bril rust, goed moet schoonmaken. Hier blijft vaak het meeste vuil achter. Je kan ervoor kiezen om allesreiniger of wc-reiniger te gebruiken.

Stap 5: wc reinigen onder de rand

Belangrijk, héél belangrijk: maak de randen van de wc goed schoon. Spray de randen goed in met allesreiniger om ze vervolgens met een vochtige doek goed schoon te boenen. Wordt het schoonmaakdoekje steeds viezer en viezer? Spoel deze tussendoor even schoon of pak een nieuw doekje. 

Stap 6: binnenkant wc schoonmaken

Bruine aanslag uit de wc verwijderen? De wc ontkalken? In deze stap ga je de wc-pot schoonmaken en dat kun je zo grondig aanpakken als je zelf wilt. Belangrijk is dat je met de wc-borstel stevig heen en weer gaat in de wc-pot. Zowel aan de boven- als onderkant. Ook héél belangrijk, vergeet niet de wc te reinigen onder de rand (iets wat we vaak overslaan!). Is je wc weer glanzend schoon? Dan mag je ‘m doorspoelen. 

Stap 7: wc aanslag verwijderen

Wil jij bruine aanslag in de wc voorkomen, maar ook kalkaanslag voor zijn? Dan is een wc-blok geen overbodige luxe! Het fijne hieraan is dat tijdens het doorspoelen van de wc er een beetje schoonmaakmiddel vrijkomt, waardoor kalkaanslag in de wc amper nog een kans krijgt. Bovendien ruikt je wc weer lekker fris en krijgt het een schoon schuimlaagje op het water. Zet voor een extra lekkere geur ook een luchtverfrisser neer, zodat je nooit in een onaangenaam toilet terecht komt. 

Wc-borstel schoonmaken

Poets daarnaast met een schone wc-borstel. De wc-borstel schoonmaken kan op z’n tijd kan geen kwaad. Laat de borstel even weken in een emmer met warm water en dik bleekmiddel om de bacteriën te doden. Je kan de wc-borstel daarna goed afspoelen door hem onder toiletbril te zetten en de wc door te trekken, waardoor je het water over de borstel spoelt. Mocht de borstel na verloop van tijd echt versleten zijn, schaf dan een nieuwe aan.  

Voor op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

wc schoonmaken

Feit of fabel: hiermee kun je ook je wc schoonmaken

Kun je de wc schoonmaken met een vaatwastablet, cola of azijn? Wat is er nu eigenlijk écht waar? Wij vertellen je de feiten en de fabels.

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen
Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch