1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamertegels boenen, kalkresten verwijderen, de wc grondig aanpakken: de badkamer schoonmaken klinkt als een tijdrovende klus. Tóch kun je in 15 minuten klaar zijn als je tenminste goed voorbereid van start gaat én in een vaste volgorde werkt. Hoe maak je een badkamer schoon? We delen tips. En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd. 

Hoe maak je de badkamer schoon? 7 tips

Stap 1: Het boodschappenlijstje

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg allereerst dat je alle schoonmaakspullen bij de hand hebt en op je boodschappenlijstje zet. Loop onderstaande checklist na voordat je begint. 

2. WC schoonmaken

Heb je een wc in de badkamer? Maak allereerst de pot grondig schoon met wc-reiniger en een wc-borstel. Terwijl de wc-reiniger intrekt, heb je alle tijd om de rest van de badkamer schoon te maken. Lees ook het artikel ‘WC schoonmaken in 7 stappen’. Vul een schone emmer water en haal een schoonmaakdoekje over de doortrekknop, de wc-klep, de wc-bril en vervolgens over de rand van de wc-pot. Boen de binnenkant van de wc-pot zorgvuldig schoon met een wc-borstel en klaar is Kees. 

3. Badkamertegels schoonmaken

Kalkaanslag, maar ook vlekken kunnen na verloop van tijd op je badkamertegels ontstaan door de dampen van het douchen. Wil jij de badkamer goed schoonmaken? Vergeet dan niet de badkamertegels! Maak een sopje lauw water en voeg hier een scheut allesreiniger aan toe. Boen dan alle badkamertegels met een schoonmaakdoekje of schuursponsje en een sopje stevig schoon. Handig om te weten: gebruik schoonmaakazijn voor geglazuurde badkamertegels en PH-neutraal schoonmaakmiddel voor natuursteen. Werk daarnaast van boven naar beneden. Bij het reinigen van de badkamertegels is het slim om van boven naar beneden te werken, zodat je eventuele druppels kunt wegpoetsen.

badkamertegels schoonmaken

4. Douche schoonmaken

Kalkaanslag in de douche verwijderen? Maak de kraan, doucheslang, douchekop en douchewand schoon met schoonmaakazijn. Tip: laat dit goed inwerken door een boterhamzakje met schoonmaakazijn over de douchekop te doen. Maak dit vast met een elastiekje rondom de douchekop (en het uiteinde van het zakje) en laat de schoonmaakazijn zo’n 20 minuten intrekken in de douchekop. Voor het schoonmaken van de douche hoef je het daarna enkel nog na te boenen met een zachte spons en een droge doek. Neem de douchewanden af met een raamwisser.

5. Het bad schoonmaken

Voor het schoonmaken van het bad doe je de stopper op het putje en giet je een scheut schoonmaakazijn in het bad. Laat het bad enkele centimeters vollopen met water. Terwijl je dit sopje laat weken, kun je de rest van de badkamer schoonmaken. Nadat je daarmee klaar bent, laat je het water weglopen en gebruik je een spons om het bad zorgvuldig te boenen. Zodra je het bad hebt afgespoeld, veeg je het nog even na met een droge doek zodat de druppels niet opdrogen.

6. De spiegels en het bad schoonmaken

Nu zijn de meubels aan de beurt! Gebruik glasreiniger om de spiegel schoon te maken. Met de glasreiniger en een droge doek verwijder je alle vlekken van de spiegel. Vervolgens kun je de spiegel nog schoonmaken met een raamwisser. Maak de kraan en de wasbak schoon met ontkalkend schoonmaakmiddel. Boen de afvoer van de kraan met de zachte kant van een schuurspons en neem ook gelijk de wasbak mee. Spoel alles na met water en neem het met een droge doek af.

7. Maak de vloer netjes schoon

Wanneer je alles hebt schoongemaakt is het tijd voor de laatste schoonmaaktip. Stofzuig de badkamervloer en dweil het goed na. Gooi de badmat in de was en leeg de prullenbakjes. Zo is de badkamer helemaal weer mooi schoon en klaar voor gebruik!

Best Getest* producten voor de badkamer schoonmaken

Allesreiniger van ALDI
1.18
1.25 l l = 0.94
UNA Allesreiniger
Allesreiniger
3-laags toiletpapier van ALDI
PEFC logo
3.74
Per pak
Solo 3-laags toiletpapier 12 rollen
3-laags toiletpapier 12 rollen
Wasverzachter puur & zacht van aldi
1.45
1 l. liter = 1.45
TANDIL Wasverzachter puur & zacht
Wasverzachter puur & zacht
Vloeibaar wasmiddel wit van ALDI
20 wasbeurten
3.69
1.1 l.
TANDIL Vloeibaar wasmiddel wit
Vloeibaar wasmiddel wit

*Disclaimer

Deze producten zijn de Trots van ALDI en hebben van de Consumentenbond & Telegraaf een Product van het Jaar, Best Getest, Goed Getest of andere beoordeling gekregen. Bekijk alle Trots van ALDI producten.

Meer zoals dit:

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen
wc schoonmaken

WC schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een wc schoon? ALDI legt in 7 stappen uit hoe je dit in 3 minuten fixt. Vooral als je het wekelijks bijhoudt, ben je nooit meer tijd kwijt.

Verder lezen
Douche schoonmaken

Douche schoonmaken? Zo pak je dat aan in 9 stappen

Hoe kun je het beste de douche schoonmaken? ALDI legt in 9 stappen uit hoe je te werk gaat. Met deze tips is jouw douche in een handomdraai schoon en hygiënisch.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch