MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Soep is het perfecte maaltje voor elke dag van de week, het hele jaar door. Van een snelle maandagavondhap na een lange dag werken tot een goedgevulde pan op de zaterdagavond. Maar wat eet je bij soep en wat is een lekker bijgerecht voor bij soep? Hieronder lees je over vier verschillende gerechten voor bij soep met bijpassende makkelijke recepten.

Wat eet je bij soep? 17 bijgerechten 

Wat eet je bij soep? In principe kan natuurlijk alles, maar er zijn een paar gerechten die het altijd goed doen. De eerste is natuurlijk brood om te dopen in de soep, maar ook gewoon als belegd broodje voor erbij. Denk ook aan lekkere toastjes met een dip, wat ook nog eens feestelijk staat. Liever niet te vullend? Dan zijn rauwkost (met een sjiek woord ook wel crudités genoemd) en salades altijd een fijn bijgerecht voor bij soep.

  1. Brood

  2. Toastjes met dip

  3. Crudités (rauwkost)

  4. Salade

1. Brood 

Van simpele sneetjes brood of stukjes stokbrood met kruidenroomkaas tot een goed belegd broodje of warme tosti: brood is altijd goed bij soep. Het brood kan in de soep worden gedipt, maar kun je er ook gewoon naast eten. Combineer eventueel met de smaken uit de soep. Denk aan tomatensoep met een broodje met pesto en mozzarella, broccolisoep met een broodje ei met zalm of pompoensoep met een broodje pikante hummus.

2. Toastjes met dip 

Iets feestelijker, maar minstens zo makkelijk én lekker zijn toastjes met een dip. Ga voor kant-en-klare toastjes met een dip, zoals melbatoastjes met pesto, hummus of kruidenroomkaas. Of maak een gedeelte of alles zelf, bijvoorbeeld toastjes van oud brood en een zelfgemaakte dip, mousse of spread.

3. Crudités (rauwkost) 

Minder vullend, maar minstens zo lekker is rauwkost voor bij de soep. In de zomer, maar ook zeker in de koudere maanden is het namelijk heerlijk om te snoepen en snaaien van een schaaltje met stukjes komkommer, cherrytomaatjes, reepjes paprika en frisse radijsjes. Serveer eventueel met een beetje extra vierge olijfolie met een snuf zout, een schaaltje hummus of tapenade.

4. Salade  

Tot slot kan een salade ook als bijgerecht voor bij soep. Combineer net als bij de broodjes de smaken uit de soep met die van de salade, zodat ze overeenkomen of op elkaar aansluiten. Denk aan een tomatensoep met een salade caprese of panzanella, een kippensoep met een caesar salad of een pompoensoep met couscoussalade.

Lekkere soeprecepten 

Gerechten voor bij soep zijn leuk, maar de soep zelf is ook belangrijk. Koop kant-en-klare soep en warm op in een klein pannetje of maak de soep zelf. Kies hiervoor als basis restjes uit de groentela of vriezer, of ga voor groenten uit het seizoen. Denk aan een klassieke Franse uiensoep met gegratineerde kaas, een Aziatische doperwtensoep met kokos en limoen of romige bloemkoolsoep met pesto en zongedroogde tomaatjes.

Meer zoals dit: