Gemakkelijk
10Min
2 Personen | |
---|---|
125 g | biefstuk |
1 | kleine sjalot |
2 | cocktailaugurken |
4 | takjes platte peterselie |
1 el | cocktailsaus |
1 tl | sojasaus |
2 | kampioentjes |
2 el | mayonaise |
25 g | rucola |
Waar ze in Frankrijk gek zijn op steak tartare, eten ze in België graag preparé. Beiden zijn een mengsel van rauw rundvlees met verschillende smaakmakers, maar de Belgische versie wordt meestal fijner gemalen en is wat romiger wat smaak. Daardoor heeft het veel weg van wat kennen als filet americain. Heerlijk op een krokant broodje tijdens de lunch, maar ook ideaal als sjiek voorgerecht met dungesneden toast.
Voor steak preparé gebruik je verse biefstuk die je eerst op kamertemperatuur laat komen. Hierdoor proef je de smaak van het vlees beter en kun je het makkelijker fijnsnijden. Vervolgens breng je het op smaak met fijngesnipperde sjalot, augurk, peterselie, cocktailsaus en een klein beetje sojasaus. Proef voordat je het broodje belegd of je de verhoudingen goed vindt en voeg indien nodig extra van de smaakmakers toe. Ook lekker met een zachtgekookt eitje en in ringetjes gesneden bosui!
Haal de biefstuk 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
Snijd de rauwe biefstuk in plakjes, reepjes en vervolgens hele fijne stukjes. Snipper de sjalot en snijd de cocktailaugurken in stukjes van ongeveer 0,5 x 0,5 centimeter. Hak de peterselie fijn.
Meng de biefstuk met de sjalot, augurk, peterselie, cocktailsaus en sojasaus. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de kampioentjes en besmeer met de mayonaise. Verdeel het vleesmengsel erover en top met de rucola. Breng op smaak met zout en peper, en serveer direct.
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 2,00 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres