1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Soepen
  4. Rode gazpacho van snoeptomaat, zongedroogde tomaat en basilicum

Rode gazpacho van snoeptomaat, zongedroogde tomaat en basilicum

gazpacho

Gemakkelijk

10Min

4 Personen
1 komkommer
280 g zongedroogde tomaten op olie
500 g rijpe snoeptomaten, gehalveerd
1 teentje knoflook, gehakt
3 el citroensap
1/2 tl suiker
Zout & peper
1 Handje verse basilicum
Mail recept

Rode gazpacho van snoeptomaat, zongedroogde tomaat en basilicum

Gazpacho is één van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. De koude soep wordt traditioneel gemaakt met verse tomaten, komkommer en knoflook. Vaak gaat er ook nog oud of droog brood in voor extra structuur. Een heerlijk verfrissend gerecht tijdens een warme zomerdag, zowel thuis als op vakantie. 

Wil je zelf gazpacho maken? In dit recept gebruik je een combinatie van snoeptomaatjes en zongedroogde tomaat. Hierdoor wordt de soep zowel fris als intens tegelijk, en door de komkommer krijgt de gazpacho zijn kenmerkende smaak en maak het ook dorstlessend. Je kunt gazpacho twee tot drie dagen van tevoren maken of bewaren. Doe dat wel afgedekt in de koelkast, zodat de soep geen andere smaak aanneemt en de koelkast niet te veel naar knoflook ruikt. Garneer de gazpacho vlak voor het serveren met extra komkommer, basilicum en zwarte peper. Heb je nog wat oud of droog brood over? Snijd het in kleine blokjes en rooster in de oven of in een koekenpan met wat olijfolie, zout en peper. Zo heb je heerlijk krokante croutons voor op of bij de gazpacho. 

Stap 1

Snijd de helft van de komkommer in grove stukken. Doe de zongedroogde tomaten, de snoeptomaten, de grove stukken komkommer, het teentje knoflook, het citroensap en de suiker in grote mengkom en mix met de staafmixer tot een gladde massa. 

Stap 2

Proef en breng op smaak met een flinke portie zout en peper. 

Stap 3

Dek de kom af en zet de rode gazpacho een uurtje koel in de koelkast. 

Stap 4

Snijd de andere helft van de komkommer in hele fijne blokjes. 

Stap 5

Schep de rode gazpacho in kommen en verdeel de blokjes komkommer hierover. Maak af met een paar blaadjes verse basilicum en met extra zwarte peper. 

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer 1.45 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch