1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Nieuwe recepten
  4. Groene pasta met pesto van tuinerwten en spinazie

Groene pasta met pesto van tuinerwten en spinazie

Groene pasta met pesto van tuinerwten en spinazie

Gemakkelijk

15Min

2 Personen
200 g spaghetti
250 g Hollandse tuinerwten (diepvries)
2 handjes verse spinazie
50 g oude kaas, geraspt (optioneel)
1 teentje knoflook
1 handje walnoten
Kneepje citroensap
Scheutje olijfolie
Zout & Peper
1 bol mozzarella, gehalveerd
Mail recept

Groene pasta met pesto van tuinerwten en spinazie

Pasta pesto is één van de meest geliefde gerechten uit de Italiaanse keuken. Pesto maak je traditioneel met verse basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas, maar wist je dat je ook daar eindeloos mee kunt variëren? De groene pesto zoals wij die kennen heet namelijk officieel pesto à la Genovese, wat ‘op de wijze zoals in Genua’ betekent. Het woord pesto zelf komt van het Italiaanse woord ‘pestare’, wat stampen betekent en verwijst naar het stampen van de ingrediënten in een vijzel. Je kunt de pesto dan ook met eindeloos veel verschillende ingrediënten maken, zolang hij maar gestampt of fijngemalen wordt. 

In dit recept maak je zelf tuinerwtenpesto, met onder andere tuinerwten, spinazie, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combinatie met een smaak die net even anders is dan die van pesto à la Genovese. De gekookte pasta meng je met de tuinerwtenpesto en serveer je met een bol zachte mozzarella. Genieten! 

Stap 1

Ontdooi de tuinerwten.

Stap 2

Kook de spaghetti volgens de verpakking in ruim gezouten water.

Stap 3

Maak ondertussen de pesto van tuinerwten. Doe daarvoor de tuinerwten samen met de spinazie, de geraspte kaas, de knoflook, de walnoten, een scheut olijfolie en het citroensap in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met zout en peper. 

Stap 4

Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het pasta water. Roer de tuinerwtenpesto door de afgegoten pasta. Is dit nog wat te droog? Voeg dan een beetje van het pastawater toe. 

Stap 5

Verdeel de pasta over twee borden en maak af met de mozzarella, extra zwarte peper en een scheutje olijfolie. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer € 1,03 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch