1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 23 x bijgerechten voor kerst die je kunt klaarmaken zonder oven
23 x bijgerechten voor kerst die je kunt klaarmaken zonder oven

bijgerecht oven

Bijgerechten kerst zonder oven: 23 recepten

Er zijn ontzettend veel bijgerechten die je kunt eten met het kerstdiner, maar als je geen oven hebt of als deze al vol zit met bijvoorbeeld een kip, rollade of een vega Wellington, dan wordt de zoektocht toch iets lastiger. In dit artikel vind je daarom maar liefst 23 recepten voor bijgerechten die je kunt gebruiken voor het kerstdiner zonder dat je de oven moet gebruiken. Wil je een salade als bijgerecht maken? Er staan ook veel saladerecepten in dit artikel. 

panzanella salade

Bijgerechten voor het kerstdiner zonder oven 

Bijgerechten die je kunt klaarmaken zonder oven zijn er meer dan genoeg. Denk aan salades, warme groentegerechten, bijgerechten met (zoete) aardappel en bijgerechten met rijst of pasta. Je kunt dus echt alle kanten op. Bedenk daarom van tevoren waar je de gerechten bij serveert en zoek naar een recept wat daarop aansluit. Grote tafel met veel eters? Kies dan twee of drie (of meer) verschillende bijgerechten. 

 1. Salades als bijgerecht

 2. Warme groenten

 3. Bijgerechten met (zoete) aardappel

 4. Bijgerechten met rijst of pasta

1. Salades als bijgerecht 

Een salade als bijgerecht is een welkome aanvulling tijdens het kerstdiner. Salades zijn vaak niet zo vol en machtig, en brengen vaak een fris contrast naast de veelal rijke smaken. Een simpele salade van bladsla met Parmezaanse kaas doet het altijd goed, maar een meer gevulde salade staat extra feestelijk. Kies uit onderstaande saladerecepten met keuze voor iedereen. 

2. Warme groenten 

Warme groenten zoals sperzieboontjes in spek of gebakken spruitjes met kastanjes zijn klassiek, maar wat dacht je van een Franse ratatouille of Aziatische slabootjes? Minstens net zo lekker en een stuk verrassender. Toch liever klassiek? Ga dan voor de vegetarische groentestoof. Tip: heb je veel verschillende gerechten en vind je het lastig om alles warm te houden? Onderstaande recepten zijn minstens net zo lekker als ze lauwwarm of op kamertemperatuur zijn. 

stoofpeertjes

3. Bijgerechten met (zoete) aardappel 

Liefhebbers van aardappels worden blij van onderstaande gerechten. Geroosterde aardappeltjes en aardappelgratin zijn namelijk onmogelijk om te maken zonder oven, maar deze alternatieven zijn ook hartstikke fijn. Vervang de gewone aardappels eventueel voor zoete aardappels of andersom, en maak er een culinair feestje van. 

4. Bijgerechten met rijst of pasta 

Ook rijst en pasta zijn een ideale basis als bijgerecht. Beiden vullen vele monden en het is weer eens wat anders dan klassieke aardappels. De rijstgerechten kun je de ochtend van tevoren al maken, de pasta’s liever pas vlak voor het serveren. Heb je restjes over? Dan eet je ze de volgende dag net zo lief als lunch of diner. Extra lekker met andere restjes van het kerstdiner!  

Meer zoals dit:

vegetarische hoofdgerechten kerst

12 x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

Van pasta tot quiche: in dit artikel vind je de lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst, inclusief recepten.

Verder lezen
Kersthapjes

17 x kersthapjes: makkelijk en snel

Kersthapjes maken voor kerst doe je makkelijk en snel met deze lekkere recepten. Ideaal voor een buffet vol met kersthapjes.

Verder lezen
Sauzen

Welke saus past bij welk gerecht voor het kerstdiner?

Met deze sauzen voor bij het kerstdiner geef je elk gerecht nóg meer smaak. Vlees, vis of groenten? ALDI geeft tips voor een perfect passend sausje.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch