1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Spaanse recepten
  4. Pittige Spaanse rijst met garnalen en pangasius

Pittige Spaanse rijst met garnalen en pangasius

Pittige Spaanse rijst met garnalen en pangasius bij ALDI

Gemakkelijk

20Min

20Min

4 Personen
275 g gele rijst
100 g chorizo
2 uien
2 tenen knoflook
1/2 rode peper
1 courgette
400 g trostomaten
2 tl gedroogde oregano
270 g pangasiusfilet
100 g cocktailgarnalen
2 el peterselie
Scheutje olijfolie
Benodigdheden:
hapjes-of braadpan
Mail recept

Pittige Spaanse rijst met garnalen en pangasius

Aan de Spaanse kust is het paella wat de klok slaat. Platte pannen vol rijst met de allermooiste én lekkerste toppings. Van zwarte rijst met calamaris, mosselen en gamba’s tot rood-gele varianten met kip, vlees of gewoon wat groenten. Niet iedereen heeft een paellapan in huis, maar gelukkig is er een manier om een vergelijkbare smaakbeleving zonder te creëren. Dit recept voor pittige Spaanse rijst met pangasius en garnalen is daar het voorbeeld van.

De chorizo geeft een heerlijke smaak af en het vet wat vrijkomt is ideaal om de andere ingrediënten in te bakken. Een leuk trucje om ook bij andere gerechten toe te passen. De vis gaart mooi samen met de groenten, waardoor de structuur heerlijk zacht blijft en de vis niet uitdroogt. Heb je andere vis in huis? Geen nood. Je kunt veel verschillende soorten vis combineren met dit gerecht. Check de gaar tijd op de verpakking en pas het recept indien nodig daarop aan. Gebruik je liever kip? Bak die dan kort voor in een andere pan zodat je zeker dat hij gaar is.

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Snijd de chorizo in kleine blokjes en snipper de ui. Hak de knoflook en de chilipeper fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak de chorizo 5 minuten op middelhoog vuur. Bak de uien, knoflook en rode peper zachtjes 3 minuten mee.

Stap 3

Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes en de tomaten in blokjes. Voeg de courgette, de tomaat en de oregano bij de uien en stoof met de deksel op de pan gedurende 5 minuten.

Stap 4

Snijd de pangasiusfilet in grove stukken. Leg samen met de cocktailgarnalen op de groenten en stoof wederom met de deksel op de pan 5 minuten of totdat de pangasiusfilet gaar is.

Stap 5

Hak de peterselie fijn. Schep de stukken vis en de garnalen op een bord. Schep de rijst door de groenten. Verdeel de groentenrijst over 4 borden. Garneer met de vis, de garnalen en de peterselie.

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,30 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch