1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Borrelhapjes: 17 makkelijke Franse hapjes
Borrelhapjes: 17 makkelijke Franse hapjes

franse hapjes

Borreltijd: 17 makkelijke Franse hapjes 

Waar je ook ter wereld bent, zodra de vijf in de klok zit is het borreltijd! Zin in een aangeklede borrel met Franse hapjes? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vind je de lekkerste borrelhapjes uit de Franse keuken. Van typisch Franse hapjes zoals quiche en kaas tot steak tartare met een twist, camembert uit de oven en nog veel meer. Alle hapjes zijn makkelijk om te maken en je hebt alleen producten uit de winkel nodig en er is keuze uit vega, vis en vlees. En dat hoef helemaal niet veel te kosten. 

Makkelijke Franse hapjes 

Voor een borrel met een Frans tintje kun je het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Kijk in de winkel naar het heerlijke assortiment Franse hapjes voor een lage prijs. Ga voor lekker veel kaasjes, stokbrood en ham, of pak uit met een mix van zelfgemaakte hapjes. In dit artikel vind je voornamelijk zelfgemaakte Franse hapjes en een paar ideeën voor een feestelijke kaasplank. De recepten zijn opgedeeld in drie categorieën: vega, vlees en vis. Zo kun je kijken waar jij en eventueel jouw visite trek in en een fijne mix maken. 

 • Vegetarische Franse borrelhapjes

 • Franse hapjes met vlees

 • Makkelijke Franse hapjes met vis

tip

Serveer je Franse kaasjes bij de borrel? Haal ze dan ten minste één uur van tevoren uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen. Hetzelfde geldt voor gedroogde vleeswaren, zoals rauwe ham en salami. 

tip
franse hapjes

Vegetarische Franse borrelhapjes 

Hoewel de Franse keuken niet bekend staat als meest vega-vriendelijke keuken, kun je op borrelgebied helemaal jouw hart ophalen. Van planken vol met de lekkerste kaasjes tot bladerdeeghapjes, quiche, hartige taarten en nog veel meer. Alle recepten in dit artikel zijn makkelijk en snel klaar te maken en dat geldt ook voor de vegetarische opties. Zo maak je in een handomdraai de lekkerste geitenkaastruffels, heeft de camembert uit de oven al helemaal nauwelijks handelingen nodig en kun je de bladerdeeghapjes al een dag van tevoren maken. Dan kun jij gezellig samen met jouw gasten aan de borrel!  

Franse hapjes met vlees 

Wil je graag een mix van verschillende soorten hapjes en wil je daarbij ook een mix van vlees en vega? Onderstaande vijf recepten zijn dan zeker het bekijken waard. De mini quiche met spek maak je door het recept te verdelen over zes tot acht kleine taartvormpjes. Je hoeft ze dan maar 20-25 minuten in de oven te bakken. Heb je geen kleine vormpjes, maar wel een grote? Maak dan de grote variant en snijd in kleine stukjes! De steak tartare is van origine een Belgisch recept, maar heeft als basis de Franse steak tartare. Serveer het vlees in kleine porties op een lepel of in een glaasje en je hebt een heerlijk hapje.  

Makkelijke Franse hapjes met vis 

Tot slot nog de makkelijke Franse hapjes met vis, want ook daar zijn ze in Frankrijk gek op. Serveer de hapjes op een bord, schaal of plank en maak eventueel een mix van lekkernijen. Het zalmhaasje doet het ook goed op een stukje brood, zoals een Italiaanse bruschetta. En wil je echt uitpakken? Ga dan voor de coquilles met spek en avocadopuree uit het lijstje hierboven. Ultiem genieten!  

 

Meer zoals dit:

franse eetgewoonten

Franse eetgewoonten

Franse snacks, stokbrood, kaas en warm eten in de middag! Aan welke Franse eetgewoonten denk jij wanneer je wegdroomt bij Frankrijk?

Meer informatie
kaas koelkast

Franse kaas en een stinkende koelkast? Zo houd je het geurvrij

Stinkt de koelkast naar kaas omdat je allerlei lekkere Franse kaasjes in huis hebt gehaald? Met deze tips houd je de koelkast geurvrij.

Meer informatie
tips vega

Tips: zo eet je makkelijk vegetarisch

Wil je vaker vegetarisch eten, maar vind je het soms wat moeilijk? Lees in dit artikel handige tips om makkelijk vegetarisch te eten.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch