1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. High tea met Kerst: 14 lekkere recepten

High tea met Kerst: 14 lekkere recepten

kerst high tea

Kerst is een tijd van gezelligheid, samenzijn, en natuurlijk lekker eten. En wat past er nu beter bij de feestelijke sfeer dan een heerlijke High tea? Verwen je gasten met een uitgebreide selectie van hartige en zoete lekkernijen, geserveerd met een dampende pot thee. 

kerst high tea

Wat is een Kerst high tea? 

High tea is een gezellige traditie waarbij je geniet van allerlei lekkernijen zoals sandwiches, scones, gebakjes en natuurlijk verschillende soorten thee.

Om je high tea helemaal Kerst-proof te maken, kun je kerstthema's toevoegen aan de gerechten. Denk aan kerstvormpjes voor de sandwiches, cranberry-saus voor bij de scones en kerstkransjes als decoratie. 

Het aankleden van je Kerst high tea tafel

Kerst biedt de ideale gelegenheid om de tafel extra feestelijk aan te kleden. Denk aan prachtige tafelkleden, glinsterende kerstballen en sfeervolle verlichting om een warme en gezellige sfeer te creëren. Je kunt ook denken aan gepersonaliseerde menukaartjes of een mooi middenstuk voor de tafel. Door aandacht te besteden aan deze details, geef je jouw high tea tijdens Kerst een extra feestelijke touch, waardoor de gasten zich welkom en speciaal voelen.

Kerst high tea recepten 

Met deze ideeën voor soepjes, sandwiches, hartige hapjes, zoete hapjes en thee, kun je een onvergetelijke high tea met Kerst creëren. Deel de gerechten met je gasten, zet de waterkoker aan, en geniet van een heerlijke en feestelijke kersttraditie.

Soepjes 

Begin je high tea met Kerst met een warm welkom door een assortiment heerlijke soepen aan te bieden. Denk aan tomatensoep, doperwtensoep of een verrassend wortelsoepje. Serveer deze in kleine kopjes of glaasjes voor een feestelijke touch.

Sandwiches 

Geen high tea is compleet zonder een selectie van smakelijke sandwiches. Ga voor klassieke vullingen of verras je gasten juist met originele smaakcombinaties. Snijd de sandwiches in mooie driehoekjes of rechthoekjes, of gebruik feestelijke uitsteekvormpjes om bijvoorbeeld mooie sterren-sandwiches te serveren!

Hartige (bladerdeeg)hapjes 

Voeg wat hartige bites toe aan je high tea. Bladerdeeghapjes zijn altijd een hit. Vul ze met de lekkerste ingrediënten en maak verschillende variaties. Voor een extra kersttintje kun je ook wat hartige sterretjes of kerstboomvormige hapjes maken.

Zoete hapjes 

Het hoogtepunt van elke High tea zijn natuurlijk de zoete lekkernijen. Denk aan scones met clotted cream en jam, mini-taartjes, en chocolade. Voor de echte kerstsfeer kun je ook wat gingerbreadkoekjes of kerstkransjes toevoegen.

Thee

Bij een High tea draait alles om thee, dus zorg ervoor dat je een assortiment thee aanbiedt dat past bij de feestelijke smaken van Kerst. Denk aan kruidenthee met gember en sinaasappel, appel en kaneel of zelfs een speciale winterthee met gekarameliseerde peer.

Boodschappenlijst:

Meer zoals dit:

simpele voorgerechten

19 x simpele voorgerechten voor kerst

Een simpel voorgerecht voor kerst staat zo op tafel en heeft maar weinig ingrediënten nodig. Bekijk hier de 19 lekkerste & simpelste koude en warme voorgerechten voor kerst.

Verder lezen
brunchplank pasen

Budgetbrunchplank onder de 5 euro per persoon

Een brunchplank is altijd een goed idee. Zelf een brunchplank maken die ook nog betaalbaar is? Lees hier hoe.

Verder lezen
Bladerdeeg hapjes

11 x makkelijke bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes zoals knakworst in bladerdeeg doen het altijd goed tijdens de borrel of een buffet. Bekijk hier de 11 lekkerste bladerdeeghapjes.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch