1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 19 x simpele voorgerechten voor kerst
19 x simpele voorgerechten voor kerst

simpele voorgerechten

19 x simpele voorgerechten voor kerst 

Ben jij het kerstdiner aan het samenstellen en ben je op zoek naar een simpel voorgerecht? Daar gaan we je bij helpen! Een voorgerecht voor het kerstdiner moet aan een paar eisen voldoen: het moet lekker zijn en er het liefst een beetje feestelijk uitzien. In dit artikel vind je de lekkerste simpele voorgerechten voor kerst die goed smaken, mooi zijn opgemaakt en ook nog eens makkelijk te maken zijn. Zowel koude als warme voorgerechten. Ook hebben we een apart kopje gemaakt voor de vegan voorgerechten. Weet jij al welke je kiest? 

Simpele voorgerechten voor kerst  

Simpele voorgerechten voor kerst zijn er meer dan genoeg. Om de keuze iets makkelijker te maken, zijn ze onderverdeeld in drie categorieën: koude voorgerechten, warme voorgerechten en vegan voorgerechten. Zo kun je makkelijk kiezen wat je wilt klaarmaken.  

 1. Koude voorgerechten

 2. Warme voorgerechten

 3. Vegan voorgerechten

tip

Helemaal leuk is het om deze kerst te kiezen voor shared dining. Dit betekent dat je allemaal kleine voorgerechten op tafel zet en deze met elkaar deelt. Heel gezellig en er zit altijd voor iedereen iets lekkers bij. 

tip

1. Koude voorgerechten voor kerst 

Een kerstdiner klaarmaken kan soms stress opleveren. Kies je voor een koud voorgerecht, dan heb je daar vast minder last van. Koude voorgerechten zijn namelijk ideaal met het oog op de voorbereiding. Je kunt ze vaak al een dag of de ochtend van tevoren maken of voorbereiden én je hebt geen plek op het gasfornuis nodig. Ga bijvoorbeeld voor de feestelijke ster van gerookte zalm, carpaccio van gerookte kip of gevulde avocado’s. Eet je liever geen vlees? Ga dan voor labneh, een hartige yoghurtdip met tomatensalade en een gepocheerd ei. De keuze is uitgebreid en het hoeft helemaal niet veel te kosten. 

bruschettas

2. Warme voorgerechten voor kerst  

Serveer je graag een warm voorgerecht tijdens het kerstdiner? Dan zijn de onderstaande voorgerechten perfect om uit te kiezen. Zo is een soep natuurlijk traditioneel, maar ook bladerdeegtaartjes, worstenbroodjes of quesadilla’s zijn vaak geliefde voorgerechten. Zo is er keuze voor zowel liefhebbers van vlees, vis als groenten. Kijk welke onderdelen van het gerecht je al kunt voorbereiden, zo heb je altijd genoeg ruimte op het gasfornuis tijdens het koken van het hoofdgerecht! 

3. Vegan simpele voorgerechten voor kerst  

In de kopjes hierboven beschreven we al een selectie koude en warme voorgerechten, daartussen kon je al veel vegetarische opties vinden. Ben je op zoek naar vegan voorgerechten? Laat je dan inspireren door de recepten in de onderstaande lijst. Het is soms een beetje omdenken en soms moet je een product vervangen voor een vegan variant, maar dan heb je wel een geweldig eindresultaat. 

risottoballen

Meer zoals dit:

Kersttafel versieren

4 x de kersttafel origineel dekken en versieren

Het kerstdiner eet je het liefst aan een prachtig versierde kersttafel, maar hoe doe je dat zonder dat je teveel geld uitgeeft? 4 originele tips om jouw kersttafel te dekken.

Verder lezen
vegetarische hoofdgerechten kerst

12 x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

Van pasta tot quiche: in dit artikel vind je de lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst, inclusief recepten.

Verder lezen
Sauzen

Welke saus past bij welk gerecht voor het kerstdiner?

Met deze sauzen voor bij het kerstdiner geef je elk gerecht nóg meer smaak. Vlees, vis of groenten? ALDI geeft tips voor een perfect passend sausje.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch