1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Budgetbrunchplank onder de 5 euro per persoon
Budgetbrunchplank onder de 5 euro per persoon

brunchplank pasen

Leuk idee: voor minder dan 5 euro per persoon een brunchplank met Pasen!

Maak kennis met de brunchplank: dé manier om een lekkere, behapbare én fotogenieke brunch te organiseren. Brunchen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland: in het weekend zitten de meeste brunchtentjes stampvol en ook thuis worden tafels met de lekkerste brunchgerechten gevuld. Organiseer je zelf een brunch? Ga dan ook voor een brunchplank: een lust voor het oog en een feest voor je smaakpapillen.  

gardenscape focaccia

Wat is een brunchplank?  

Een brunchplank is een grote plank gevuld met verschillende hapjes voor de brunch. Eigenlijk kun je er zo’n beetje alles op leggen, van gekookte eitjes tot gerookte zalm en van lekkere kazen tot vers fruit. Het grote verschil met een gewone plank is dat alle lekkernijen zo mooi mogelijk en vaak op kleur of vorm worden neergelegd. Daardoor is het resultaat een nog groter feestje om te zien! 

Naast dat er veel aandacht naar het opmaken van de brunchplank gaat, is er vaak ook sprake van een thema. Denk aan een vegetarische brunchplank, een zoete, een hartige, eentje met vis of juist eentje voor kinderen. Ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook makkelijk. Je hebt namelijk meteen een idee van de ingrediënten en hapjes die je in huis moet halen. 

Zo maak je de budget brunchplank 

Zelf een brunchplank maken is niet alleen makkelijk, het is ook nog eens heel leuk om te doen. Kies afhankelijk van het aantal personen dat mee-eet en de grootte van de plank hoeveel gerechten, hapjes en losse ingrediënten je erop wil. Doe sommige dingen in schaaltjes of kleine glaasjes, zoals roomkaas, boter, tapenade en soep. Zet alles alvast klaar en dan kan het opbouwen beginnen! 

focaccia

Zorg voor uitblinkers op de plank

Begin met de grootste en meest opvallende items de echte uitblinkers. Kies bijvoorbeeld voor eyecatchers zoals een gardenscape focaccia, gevulde kuikentjes of een stapel fluffy soufflé pannenkoeken. Dan loopt het water je gelijk in de mond. Leg deze op verschillende plekken – en het liefst niet symmetrisch op de plank.

Verdeel de knabbels, de vleeswaren en het fruit

Nadat je de uitblinkers op de plank hebt liggen, verdeel je vervolgens de middelgrote items, zoals toastjes, vleeswaren in roosjes, plakjes gerookte vis of kleine trosjes druiven op de plank. Verdeel tot slot de laatste ingrediënten. Denk daarbij aan verse aardbeien, gekookte eieren, plakjes komkommer en partjes sinaasappel. Zorg dat alles goed tegen elkaar of zelfs een beetje over elkaar ligt, dat ziet er mooier uit.

brunchplank

Regenboogplank? Of een plank per categorie?

Tip: kies tijdens het opbouwen van de brunchplank of je de verschillende producten kriskras door elkaar op de brunchplank legt, of bijvoorbeeld op kleur gesorteerd. Leg in dat tweede geval producten met zoveel mogelijk dezelfde kleur bij elkaar en maak er een regenboogplank van. Of verdeel de hapjes en ingrediënten op basis van categorie, dus brood bij brood, beleg bij beleg en fruit bij fruit. 

Budgetbrunchplank onder de 5 euro

Je kunt kortom alle kanten op met een brunchplank. Ook kun je ervoor kiezen om een bepaald budget aan te houden. Hieronder zie je alle ingrediënten voor een budgetbrunchplank. Deze kost minder dan 5 euro per persoon en is voldoende voor vier tot zes personen. Laat naar eigen voorkeur producten weg of vul ze juist aan met wat je nog in huis hebt – of er écht graag bij wil hebben. 

Meer zoals dit:

vegan paasbrunch

Pasen net even anders: zo maak je een heerlijke vegan paasbrunch

Op zoek naar goede ideeën voor een vegan paasbrunch? ALDI inspireert je om Pasen net even anders te vieren met een originele vegan paasbrunch.

Verder lezen
borrelplank

4x een lekkere borrelplank maken om met vrienden te delen

Op zoek naar inspiratie voor jouw borrelplank? ALDI geeft je graag smakelijke tips om een leuke borrelplank te maken voor met vrienden.

Verder lezen
vegan-paasbrunch

Paasbrunch net even anders: vegan, glutenvrij of koolhydraatarm

Eet jij deze paasbrunch koolhydraatarm? Of vegan of glutenvrij? Dat is geen enkel probleem met de tips hieronder.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch