1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. De mooiste kersttafeldecoraties om zelf te maken
De mooiste kersttafeldecoraties om zelf te maken

kersttafeldecoraties

De mooiste tafeldecoratie voor kerst om zelf te maken 

Wil jij deze kerst jouw eettafel versieren met de leukste decoraties? Een mooie kersttafel met zelfgemaakte decoraties kun je makkelijk maken en het hoeft helemaal niet duur te zijn! Bovendien is het een fantastische activiteit om samen met het gezin te doen, zeker met een dampende kop warme chocolademelk ernaast. Wij helpen je uiteraard graag op weg, inclusief handige video's. 

1. Een mooie tafelloper als kersttafeldecoratie

We beginnen bij het begin: de tafelloper. Een simpele, witte tafelloper pimpen we tot de beste basisdecoratie voor jouw kersttafel. 

 1. Knip uit verschillende stukjes stof (in kerstkleuren, natuurlijk!) langwerpige driehoeken in verschillende maten. Dit worden kerstbomen.

 2. Knip nu uit jute of een andere bruine stof kleine stronkjes. 

 3. Plak of naai de kerstbomen met de stronkjes op de tafelloper.

 4. Naai nu gekleurde pailletjes of knopen op de kerstbomen: dit zijn de kerstballen. 

 5. Maak een mooie rand met kerstbomen aan de uiteinden van de tafelloper. Of, als je toch met het hele gezin aan de slag gaat, versier de hele tafelloper van begin tot eind. 

2. Sneeuwpop theelichten

Een kersttafel is niet compleet zonder veel licht, of je nu kiest voor mooie (gekleurde) kaarsen, kerstlampjes of zelfgemaakte theelichten. Gebruik je echte kaarsen? Zorg dan voor kaarshoudertjes of kandelaars waarmee je de kaarsen stevig neerzet. Theelichten kun je makkelijk zelf knutselen met de kinderen. Wat dacht je van deze leuke sneeuwpop theelichten? 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

sneeuwpop theelichten

3. Dennenappels met glitters als tafelversiering met kerst 

Dennenappels die je in de boom hangt, kun je ook heel goed als tafelversiering gebruiken met kerst! Een beetje verf en glitters zorgen al voor een extra luxe uitstraling. Leg ze in een schaal of tussen de glazen en het bestek door op tafel. 

 1. Verzamel een grote hoeveelheid dennenappels.

 2. Borstel de dennenappels schoon.

 3. Beschilder de dennenappels in kerstkleuren, zoals groen, rood, of goud. 

 4. Besprenkel de dennenappels met glitters voor een extra feestelijk effect. 

kersttafel

4. Naambordjes voor op de kersttafel 

Ga jij deze kerst met een grote groep aan tafel? Dan is het handig dat iedereen weet waar hij of zij zit. De tafelschikking maak je duidelijk met de mooiste zelfgemaakte naambordjes. 

 1. Zoek of koop kleine kerstballetjes in verschillende kleuren.

 2. Schrijf op kleine kaartjes of stukjes karton de namen van je gasten.

 3. Knoop met een (goudkleurig) touwtje het naamkaartje aan de kerstballen.

 4. Leg de kerstballen op de borden. Zorg ervoor dat de namen duidelijk zichtbaar zijn! 

5. Kerstballen in een vaas op tafel 

Wist je dat je heel eenvoudig een mooie tafeldecoratie maakt door kerstballen in een vaas te doen? Met een snoer kerstverlichting tussen de kerstballen door, maak je in een handomdraai een feestelijk pronkstuk. Om de vaas te vullen kun je kiezen voor kerstballen in de klassieke kerstkleuren: groen, rood en goud. Voor een feestelijk effect kies je voor kerstballen in allerlei knallende kleuren, zoals roze of blauw. Een klassieke look komt pas echt tot z’n recht met zilveren ballen. Match de kerstballen met jouw kersttafel! Ook een goed idee: maak de kerstballen zelf! Dat is niet alleen een leuke bezigheid voor jezelf, het is ook nog eens heel gezellig om met het hele gezin alvast van de voorpret te genieten. Benieuwd hoe je zelf kerstballen maakt? Wij helpen je graag op weg.

6. Maak zelf servetringen 

Naast tafeldecoratie zijn er ook een aantal praktische dingen die je nodig hebt voor de kersttafel. Zo mogen de servetringen niet ontbreken! Dat is goed nieuws voor degenen die nog niet klaar zijn met knutselen, want ook de servetringen knutsel je helemaal zelf in elkaar. Het maken van servetringen is gelukkig helemaal niet moeilijk, en je hebt er ook niet veel voor nodig. Van een oud wc-rolletje maak je de mooiste servetringen helemaal in kerststijl. Hoe je te werk gaat? Wij helpen je op weg.

7. Maak een kerstboom van servetten 

Nog een praktische, maar leuke toevoeging voor de kersttafel: servetten! Maak er dit keer iets extra speciaals van door de servetten te vouwen in een kerstboom. Het lijkt misschien een hele klus, maar na het bekijken van de video heb je binnen no time de kersttafel vol liggen met prachtige servetten in de vorm van een kerstboom. Kijk je mee?

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kerstboom vouwen servet

Meer zoals dit:

kerstdesserts recepten nagerecht voor kerst

12 x nagerecht voor Kerst: de allerbeste kerstdesserts

Op zoek naar een lekker nagerecht voor kerst? In dit artikel vind je de állerlekkerste nagerechten voor kerst. Ook geschikt voor een grand dessert!

Verder lezen
kerstster vouwen

Een kerstster vouwen in 5 stappen (met video!)

Zelf een papieren kerstster maken is een prachtige versiering waar je het huis helemaal mee in de kerstsferen brengt. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Verder lezen
koken met kinderen

Koken met je kinderen: zo worden de kerstvoorbereidingen een feest

Laat de kinderen helpen met koken deze kerst en het wordt één groot feest. Hoe? We geven tips.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch