1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 15x hoofdgerechten voor kerst met vis: simpel en makkelijk
15x hoofdgerechten voor kerst met vis: simpel en makkelijk

Kerst hoofdgerecht met vis

15x hoofdgerechten voor het kerstdiner met vis: simpel en makkelijk

Wil je tijdens het kerstdiner een hoofdgerecht met vis serveren? In dit artikel vind je maar liefst 15 verschillende hoofdgerechten met vis die je kunt klaarmaken met de feestdagen. Van stoofpotjes met kabeljauw tot vispakketjes van de barbecue. Van zalm met rucola-fetakorst tot visstoof met mosselen. Bekijk deze 15 hoofdgerechten met vis voor het kerstdiner en laat je inspireren. Makkelijk én lekker!

15x kerst hoofdgerechten met vis

Een hoofdgerecht tijdens het kerstdiner moet eruit springen. Veel smaak, het liefst een beetje een indrukwekkende presentatie en als het even kan ook weer niet te moeilijk om klaar te maken. De hoofdgerechten met vis in dit artikel zijn allemaal niet moeilijk om te maken, maar wel heel lekker en ze zien er prachtig uit. Serveer de vis op een mooie schaal of prachtig bord. Zo maak je het geheel nog feestelijker! 

 1. Hoofdgerechten met vis uit de oven

 2. Hoofdgerechten met gebakken vis

 3. Hoofdgerechten met gestoofde vis

1. Hoofdgerechten met vis uit de oven

Vis uit de oven is misschien wel de makkelijkste manier om vis te bereiden, dus waarom niet tijdens kerst? Een groot voordeel van deze categorie is dat je het gerecht in de oven kunt zetten en terwijl de oven het werkt doet, jij lekker met jouw visite aan tafel kunt kletsen. De onderstaande hoofdgerechten variëren van simpel tot uitgebreid, van een Italiaanse visschotel tot een prachtige kabeljauw-zalmrollade. Ze zijn geschikt voor elke thuiskok en je maakt ze met alleen maar ingrediënten uit de supermarkt. Bereid de ingrediënten alvast voor, zodat je tijdens het diner alleen de oven open of dicht hoeft te doen. 

zalm

2. Hoofdgerechten met gebakken vis

Wil je liever een stuk gebakken vis zoals een stukje zalm met krokante huid of juist een gerecht met roergebakken garnalen? Dan zijn deze recepten perfect voor jou. De vis wordt op verschillende manieren gebakken, zowel direct in de pan als door de warmte van de andere ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een gegrilde zalm met pesto van jonge bladsla. Je kunt ook kiezen voor een pittige Spaanse rijst met garnalen en pangasius. Een echte showstopper voor tijdens het kerstdiner die altijd lukt! 

kabeljauw

3. Hoofdgerechten voor het kerstdiner met gestoofde vis

In plaats van stoofvlees kun je ook gestoofde vis serveren tijdens het kerstdiner. Gestoofde vis is minstens net zo lekker en ook hierbij krijg je die heerlijke zachte structuur. Deze smaken en structuren zijn erg lekker bij bijvoorbeeld aardappelpuree of stamppot. De tomatenvisstoof en de stoofpot kabeljauw zijn ook ideaal als je verschillende gerechten op tafel zet. Ga je voor een menu met verschillende gangen die je op het bord opdient? Dan is het stamppotje met snijbonen en gestoofde vis een echte aanrader als hoofdgerecht. 

Meer zoals dit:

Kerst hoofdgerecht met vlees 

18x hoofdgerecht voor het kerstmenu met vlees: simpel en makkelijk

Wil je met kerst een hoofdgerecht met vlees serveren? In dit artikel vind je maar liefst 18 hoofdgerechten voor het kerstmenu met vlees, inclusief recepten.

Verder lezen
vegan kerstdiner

Vegan kerstdiner: de slimste tips voor een vegan kerstdiner

Een vegan kerstdiner hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Lees in dit artikel slimme tips voor een vegan kerstdiner en de lekkerste plantaardige recepten.

Verder lezen
Glutenvrij kerstdiner

Glutenvrij kerstdiner: slimme tips en lekkere recepten

Glutenvrij kerstdiner? Bekijk dit artikel met slimme tips en de lekkerste recepten voor een glutenvrije kerst.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch