Minder betalen en toch meer krijgen.

Kabeljauw-zalmrollade met doperwtenpuree

Gemiddeld

30Min

30Min

6 Personen
Kabeljauw-zalmrollade met doperwtenpurree
6 zalmfilets
2 kabeljauwhaasjes
200 g spaanse ham
1/2 pakje doperwten
4el olijfolie + extra om in te bakken
boter om in te bakken
4 blaadjes munt
1 el citroenrasp
cakeblik
keukentouw
Bijgerecht
opbakaardappelen
bospenen

Stap 1

Kook voor de doperwtenpuree de doperwten in 4 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en pureer met de olijfolie, munt en citroenrasp tot een grove puree. Bak de kabeljauwhaasjes 2 minuten aan elke kant in een beetje olijfolie. 

Stap 2

Vet een cakeblik in met boter leg er een velpakpapier in, vet dit ook weer in met boter. Leg hier om de drie centimeter in totaal zeven stukken keukentouw in. Het keukentouw moet over het cakeblik hangen. Dit om de rollade vast te binden.

Stap 3

Bekleed de cakevorm met de Spaanse ham, ook de zijkanten. Zorg dat de ham ook over het cakeblik hangt. Dit om de rollade goed in te pakken. Snijd de zalmfilets in de lengte open maar niet helemaal door. Leg ze in de breedte een beetje overlappend in het cakeblik op de ham.

Stap 4

Schep aan een kant zes eetlepels doperwtenpuree op, leg de kabeljauwhaasjes ernaast. Vouw de zalm om de vulling. Vouw de ham over de zalm. Bind de touwtjes nu dicht om de zalmrollade heen.

Stap 5

Leg een ander vel bakpapier op de rollade en keer hem met behulp van een snijplank om. Leg hem weer met de naad naar benden in het cakeblik. Vouw het overhangend bakpapier om de zalmrollade. Bak 20 min op 180 graden. Vouw het bakpapier weer open en bak nogmaals 10 min lekker crispy.

Variatietip:

Lekker met gestoofde bospeentjes, doperwtjes en plakjes citroen. Serveer er de gebakken citroen, knoflook aardappeltjes bij zie recept 2 of een lekkere smeuïge aardappelpuree of citroenrisotto met witte wijn.

Eet smakelijk!

Tip

Een stevige Chardonnay past perfect bij de intense smaak van een rollade uit de oven.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie. *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.