15x hoofdgerechten voor het kerstdiner met vis: simpel en makkelijk
Wil je tijdens het kerstdiner een hoofdgerecht met vis serveren? In dit artikel vind je maar liefst 15 verschillende hoofdgerechten met vis die je kunt klaarmaken met de feestdagen. Van stoofpotjes met kabeljauw tot vispakketjes van de barbecue. Van zalm met rucola-fetakorst tot visstoof met mosselen. Bekijk deze 15 hoofdgerechten met vis voor het kerstdiner en laat je inspireren. Makkelijk én lekker!
15x kerst hoofdgerechten met vis
Een hoofdgerecht tijdens het kerstdiner moet eruit springen. Veel smaak, het liefst een beetje een indrukwekkende presentatie en als het even kan ook weer niet te moeilijk om klaar te maken. De hoofdgerechten met vis in dit artikel zijn allemaal niet moeilijk om te maken, maar wel heel lekker en ze zien er prachtig uit. Serveer de vis op een mooie schaal of prachtig bord. Zo maak je het geheel nog feestelijker!
Hoofdgerechten met vis uit de oven
Hoofdgerechten met gebakken vis
Hoofdgerechten met gestoofde vis
1. Hoofdgerechten met vis uit de oven
Vis uit de oven is misschien wel de makkelijkste manier om vis te bereiden, dus waarom niet tijdens kerst? Een groot voordeel van deze categorie is dat je het gerecht in de oven kunt zetten en terwijl de oven het werkt doet, jij lekker met jouw visite aan tafel kunt kletsen. De onderstaande hoofdgerechten variëren van simpel tot uitgebreid, van een Italiaanse visschotel tot een prachtige kabeljauw-zalmrollade. Ze zijn geschikt voor elke thuiskok en je maakt ze met alleen maar ingrediënten uit de supermarkt. Bereid de ingrediënten alvast voor, zodat je tijdens het diner alleen de oven open of dicht hoeft te doen.
- Naar recept: zalm uit de oven met sinaasappel-specerijzenglaze en aardappelgratin
- Naar recept: verse zalm uit de oven met beurre noisette
- Naar recept: zalm met rucola-fetakorst en gedroogde cranberry’s
- Naar recept: makkelijke vispakketjes met kabeljauw, tomaten en courgette
- Naar recept: kabeljauw-zalmrollade met doperwtenpuree
- Naar recept: kabeljauw met gepofte tomaten en een kruidentopping uit de oven
2. Hoofdgerechten met gebakken vis
Wil je liever een stuk gebakken vis zoals een stukje zalm met krokante huid of juist een gerecht met roergebakken garnalen? Dan zijn deze recepten perfect voor jou. De vis wordt op verschillende manieren gebakken, zowel direct in de pan als door de warmte van de andere ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een gegrilde zalm met pesto van jonge bladsla. Je kunt ook kiezen voor een pittige Spaanse rijst met garnalen en pangasius. Een echte showstopper voor tijdens het kerstdiner die altijd lukt!
- Naar recept: courgetti met zalm en verse pesto
- Naar recept: gegrilde zalm met pesto van jonge bladsla en minikrieltjes
- Naar recept: kabeljauw met een schuimige biersaus en tagliatelle met bloemkoolcrème
- Naar recept: op de huid gebakken zalm met mosterdsaus en lauwwarme bonen
- Naar recept: pittige Spaanse rijst met garnalen en pangasius
- Naar recept: spaghetti met garnalen, knoflook en witte wijn
3. Hoofdgerechten voor het kerstdiner met gestoofde vis
In plaats van stoofvlees kun je ook gestoofde vis serveren tijdens het kerstdiner. Gestoofde vis is minstens net zo lekker en ook hierbij krijg je die heerlijke zachte structuur. Deze smaken en structuren zijn erg lekker bij bijvoorbeeld aardappelpuree of stamppot. De tomatenvisstoof en de stoofpot kabeljauw zijn ook ideaal als je verschillende gerechten op tafel zet. Ga je voor een menu met verschillende gangen die je op het bord opdient? Dan is het stamppotje met snijbonen en gestoofde vis een echte aanrader als hoofdgerecht.
- Naar recept: tomatenvisstoof met zalm, kabeljauw en Hollandse mosselen
- Naar recept: stamppotje snijboontjes, broccoli en prei met gestoofde vis
- Naar recept: stoofpot kabeljauw in tomatensaus