MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

MINDER BETALEN EN TOCH MEER KRIJGEN

Zo ontbijt men in andere landen: ontbijt in Italië en meer

Een ontbijt in Nederland bestaat vaak uit een boterham met kaas of een bordje havermoutpap. Mensen uit andere landen kijken daar soms gek van op, vinden het ook een beetje saai en simpel. Maar hoe zit het in andere landen? Ontbijten zij ook zo eenvoudig of eten zij in de ochtend veel uitgebreider? Hoe is het ontbijt in Italië of in Frankrijk? Je leest er hieronder meer over.

Ontbijt in Italië: eenvoudig  

Dacht je dat het ontbijt in Nederland eenvoudig was? Het ontbijt in Italië is nóg eenvoudiger. Italianen ontbijten met een kop koffie of een cappuccino. Als ze er iets bij nemen, dan is het vaak een normale croissant of een croissant gevuld met chocola of room. Daarna eten ze niets tot ze aan hun uitgebreide lunch beginnen, en dan eten ze bijvoorbeeld een lekkere pasta!

Ontbijt Frankrijk: lekker met stokbrood 

Net zoals in Nederland, houden de inwoners van Frankrijk het ontbijt vrij eenvoudig. Dit komt doordat de lunch en het diner altijd erg uitgebreid zijn. Bij het ontbijt nemen ze soms een croissant of een stuk stokbrood met wat boter en jam. In het weekend nemen ze langer de tijd om te ontbijten. Dan nemen ze vaak een Franse croque madame. Bij het ontbijt drinken ze een koffie of een koffie verkeerd – want zonder dat heerlijke kopje koffie kunnen Fransen de dag niet goed beginnen!

Australisch ontbijt: lekker veel 

Ben je dol op een uitgebreid ontbijt? Ga dan vooral voor een Australisch ontbijt. Daar zijn de inwoners dol op ontbijten. Van een full English breakfast met gebakken eieren, bacon, toast en worstjes, tot een heerlijke avocado tostie of brood met roerei en zalm. Qua drank begint de Australiër de dag meestal met een koffie verkeerd, een sinaasappelsap of een lekkere smoothie.

Ontbijt in Spanje: koffie en toast  

Spanjaarden ontbijten verschillend. De één drinkt alleen een sterke koffie, de ander neemt een lekkere koffie, een zumo de naranja (sinaasappelsap) en een toast erbij. Deze toast is erg populair en bestaat uit twee kanten stokbrood met daarop gepureerde tomaten. Vaak komt daarop nog een extra topping van Spaanse ham of kaas. In het weekend mag het allemaal wat uitgebreider. Dan maken Spanjaarden ook weleens Spaanse ontbijtpizza’s met spiegelei en chorizo. Daarna is het wachten tot de uitgebreide en warme lunch.

Ontbijt in Marokko: divers 

Marokkaanse gezinnen maken van het ontbijt een echt feestje. Van zelfgebakken brood met roomboter, jam, honing of vleeswaren tot een lekkere soep om de dag mee te beginnen. Maar dat is niet alles: ook staan er vaak Marokkaanse pannenkoeken, eieren, kaas, dadels en zwarte olijven op de ontbijttafel. Op die manier is er voor iedereen iets lekkers.

Zweeds ontbijt: veel koffie 

Zweedse mensen zijn dol op koffie. Er worden dan ook meerdere koppen koffie op een dag gedronken en zeker minimaal twee bij het ontbijt. Ook zijn mensen in Zweden dol op havermoutpap. Zo’n havermoutpap wordt extra lekker gemaakt met diverse soorten fruit, noten en zaden. Ook wordt er vaak ontbeten met knäckebröd of een boterham met verschillende soorten beleg.

China: ontbijt met rijstepap 

Chinezen zijn dol op warme, hartige en vloeibare ontbijtjes. Denk bijvoorbeeld aan een hartige rijstepap, ook wel congee genoemd. Hierbij is de rijst gekookt in een zoute bouillon, waarop diverse groenten en vlees toppings worden geplaatst. Ook zijn ze dol op een rijstbowl met bijvoorbeeld aubergine, (vega) gehakt en pinda’s. Door een warm ontbijt zit men direct een aantal uur goed vol. Qua drinken gaan de Chinezen niet voor koffie; ze kiezen liever voor één of twee mokken groene thee.

Meer zoals dit: