1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Franse eetgewoonten
Franse eetgewoonten

franse eetgewoonten

4 Franse eetgewoonten om te smullen! 

Droom jij ook regelmatig van een vakantie en lekker eten in Frankrijk? Van glooiende landschappen vol wijngaarden? Van oesters en champagne? Van zoveel soorten kaas dat er niet genoeg stokbrood voor is om ze allemaal te proeven? Frankrijk is het land van de heerlijke eetgewoonten. In dit artikel staan de lekkerste, meest Franse eetgewoonten voor je op een rijtje. Bon appetit! 

Eetgewoonten in Frankrijk 

Stokbrood en rode wijn bij het eten zijn de basis voor een Franse maaltijd. Weet jij welke eetgewoonten de Fransen er nog meer op na houden? Bereid je voor op veel en warm eten op allerlei momenten van de dag.  

1. Warm eten tussen de middag 

De lunch is voor de Fransen veel belangrijker dan het avondeten. Daarom is de lunch voor de Fransen vaak een grote, warme maaltijd. Dat komt overigens ook omdat Fransen maar weinig ontbijten, vaak alleen een simpel croissantje of een pain au chocolat (chocoladebroodje) en daar kun je natuurlijk niet de hele dag mee door. Waan jij je graag even in Frankrijk? Serveer een Franse maaltijd dan rond het middaguur, het liefst compleet met een lekker glas witte of rode wijn. Natuurlijk hoeft dat niet iedere dag! Welke gerechten serveer je bij een Franse lunch? Deze suggesties zijn een aantal Franse bekenden en favorieten bij velen. 

vrijmibo

2. Iedere dag een driegangenmenu 

Fransen houden van goed en lekker eten. Daarom is een maaltijd eigenlijk geen maaltijd als het geen driegangenmenu is. Klinkt dat als veel werk? Geen paniek, het voorgerecht mag een makkelijke salade zijn met een simpele mosterdvinaigrette. En het dessert? Het liefst een stukje taart. Geheel in Franse sferen serveer je natuurlijk een heerlijke tarte tatin. Maak de Franse maaltijd compleet en serveer overal stokbrood bij. Lekker om in een Franse stoofpot te soppen of om je bord mee schoon te maken na de maaltijd. 

Franse eetgewoonten: snacken!  

Naast lekker eten, weten de Fransen ook hoe ze buiten de maaltijd om kunnen genieten. Franse snacks zijn een onmisbaar element in de Franse eetgewoonten.

3. De goûter: het Franse 4-uurtje

Dit herken je vast ook wel: na de lunch en vóór het diner begin je langzaamaan weer een beetje trek te krijgen. In Frankrijk wordt deze trek opgelost met een zogenaamde goûter: het Franse 4-uurtje. Dit is een zoete snack: een koekje, cakeje of een lekker stuk Frans stokbrood met chocoladepasta. Jawel, Fransen zijn echte zoetekauwen.  

4. Franse snacks: kaas en charcuterie 

Kaasliefhebbers, opgelet! Franse eetgewoonten zijn niet compleet zonder lekker veel kaas. Gelukkig is ieder moment van de dag een perfect moment om kaas te eten, als je het aan de Fransen vraagt. Van sterke blauwe kaas tot romige brie. Natuurlijk mogen er voor de vleesliefhebbers ook wat plakjes ham of droge worst bij. Zolang je er maar wél stokbrood bij eet! 

Op het boodschappenlijstje:

Meer zoals dit:

vakantie in eigen land

Zo vier je vakantie in de tuin

Je hoeft helemaal niet naar verre oorden af te reizen om op vakantie te gaan. Met deze tips vier je vakantie in de tuin.

Verder lezen
gezonde borrelplank

Zo maak je een gezonde borrelplank

Een gezonde borrelplank maak je in een handomdraai, zonder dat het saai wordt. Maak deze plank met gezonde borrelhapjes en geniet! 

Verder lezen
franse tradities

Zo geef je een Franse apéro: de Franse vrimibo

Er is geen beter moment om je in Frankrijk te wanen dan op vrijdagmiddag. Dan is het namelijk tijd voor een Franse vrijmibo: de apéro. Zó organiseer je hem.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch