1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Knutselen met kerst: de leukste kerstversiering om zelf te maken
Knutselen met kerst: de leukste kerstversiering om zelf te maken

kerstversiering maken

Knutselen met kerst: de leukste kerstversiering om zelf te maken

Van zelfgemaakte kerstboompjes tot je eigen kerstballen of rendier: de leukste kerstversiering maak je zelf deze kerst! Waar begin je? Hoe maak je zelf de kerstballen? En wat is er allemaal mogelijk? Met deze ideeën krijg je de hele familie bij elkaar om samen te knutselen voor de kerstdagen. Want zelf kerstversiering maken doe je natuurlijk ook gezellig met de kinderen!

kerstboom viltjes

1. Kerstboompjes van vilt 

Zelf een kerstboompje knutselen? Dat kan! Met stukjes vilt maak je de allerleukste kerstfiguurtjes. Je kunt ze vrij simpel houden: knip platte figuurtjes uit en beplakken of dompel ze onder in de glitters. Voor de wat oudere kinderen is het ook leuk om eens 3D te werk te gaan en er écht iets spectaculairs van te maken. Denk aan een kerstboom of kerstbal, met mooie versieringen natuurlijk. 

2. Feestelijke wc-rolfiguren  

Lege wc-rollen weggooien? Voorlopig even niet meer! Spaar wc-rollen op en gebruik ze voor het volgende knutselproject met je hele gezin. Rond kersttijd kun je dan helemaal losgaan: van iedere wc-rol maak je een ander figuur, zoals de kerstman, rendier, sneeuwman, elf of misschien zelfs een kerstgrinch! Met wc-rollen als basis kun je als knutselaar alle kanten op.

3. Kerstversiering op een stokje maken 

Kerstfiguren an sich zijn misschien een beetje saai. Wat wél leuk is, is een verzameling kerstfiguren op een stokje! Denk aan satéprikkers of ijslolly-stokjes, maar ook stokjes uit de natuur kunnen prima worden gebruikt. Met deze kerstfiguren op stokjes kun je een leuk theaterstuk opvoeren of er gewoon mee spelen. Uitgespeeld? Dan ‘prik’ je de figuren in het dessert of in een plant op de vensterbank. Zo krijgt het lekker veel functies. 

4. Alternatieve kerstboom 

Is het gezin teleurgesteld dat er dit jaar geen kerstboom in huis komt? Of houden jullie gewoon van lekker véél kerstbomen in huis? Dan is het leuk om samen een alternatieve kerstboom in elkaar te knutselen. Feestvreugde gegarandeerd! Kies jij voor een kleine boom van kurk of een grote doe-het-zelf boom van takken, touw en natuurlijke materialen? Hoe jouw boom er ook uit ziet: doordat je hem zelf gemaakt hebt, is het eigenlijk altijd goed. Bekijk onze tips voor het maken van een alternatieve kerstboom:

5. Rendier 

Het kerstgezelschap is natuurlijk niet compleet zonder rendier. De kerstman komt immers nergens zonder Rudolf, zijn trouwe hulp! Hoog tijd om zelf een rendier te maken die in jullie woonkamer kan shinen. Waar begin je? Geen nood, wij helpen je graag bij het knutselen van jouw rendier. Met dit stappenplan knutsel je in een handomdraai je eigen rendier:

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

rendier knutselen

6. Kerstballen 

Geen kerst zonder zelfgemaakte kerstballen, toch? Het is misschien het meest logische knutselproject dat je deze kerst met de kinderen in elkaar knutselt en zeker niet saai! Eigen kerstballen zorgen voor een originele boom én een leuke knutselmiddag. Vooral wanneer je met z’n allen samenwerkt heb je in één middag alle versiering voor de kerstboom bij elkaar. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kerstballen knutselen

7. Een kerstboom vouwen van een servet

Een kersttafel versieren hoeft helemaal niet duur te zijn, want een groot deel van de versieringen maak je gewoon zelf, of nog leuker: samen met het gezin, familie of vrienden. Het zal kerst dit jaar extra gezellig maken. We beginnen met een simpel stappenplan (met video!) hoe je heel makkelijk een kerstboom vouwt van jouw servetten. Superfeestelijk!

Lees ook: kerstcocktails en kerstdrankjes om zelf te maken

 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kerstster knutselen

8. Het kerstmenu

Ho, even… We gaan niet de kinderen het kerstmenu in elkaar laten knutselen, toch? Geen zorgen: wat we hier bedoelen is enkel een beetje hulp van de kinderen in de keuken! Want als ze het knutselen beu zijn, zijn er nog tal van andere kerstversieringen die ze kunnen maken. Bijvoorbeeld de garnering van het dessert, de bonbons of de welkomstmocktail. Je kunt het zo gek niet bedenken, of kinderen gaan er met plezier mee aan de slag. En als ze ook dat beu zijn, kan je ze altijd de uitnodigingen laten maken! 

Meer zoals dit:

creatief met kerstlampjes

Creatief met kerstlampjes: hier kun je ze allemaal voor gebruiken

Kerstlampjes zijn niet alleen leuk in de kerstboom. Wat dacht je van kerstlampjes in een vaas of een lichtsnoer als tafelloper? Deze kerst zijn we maar liefst 6x creatief met kerstlampjes.

Verder lezen
kerstster vouwen

Een kerstster vouwen in 5 stappen (met video!)

Zelf een papieren kerstster maken is een prachtige versiering waar je het huis helemaal mee in de kerstsferen brengt. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Verder lezen
Kersthapjes maken voor op school

Kersthapjes op school: voor het kerstontbijt of kerstdiner

Kersthapjes voor het kerstontbijt of kerstdiner op school maak je met deze makkelijke recepten. Dit zijn de allerlekkerste kersthapjes!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch