1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Knutselen met wc-rollen: de leukste ideeën
Knutselen met wc-rollen: de leukste ideeën

knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen: de leukste ideeën

Lege wc-rol? Gooi hem niet weg! Je maakt namelijk de leukste dingen met lege wc-rollen. Verzamel dus je wc-rollen en gebruik ze voor je volgende knutselproject. Gegarandeerde gezelligheid met het hele gezin. 

1. Dierentuin 

Een wc-rol is de perfecte basis voor een heel assortiment aan dieren uit de dierentuin. Van aap tot zeehond, maak alle dieren die je maar kunt bedenken met een wc-rolletje. Verdeel de dieren onder alle gezinsleden en binnen een mum van tijd heb je een mooie dierentuin in elkaar geknutseld.

dierentuin

2. Monsterfeest 

Geen zin om dieren te knutselen? Gebruik dan je wc-rol voor een verzameling monsters. Perfect om je tafel mee te versieren tijdens Halloween of voor een spannend knutselproject op school. Maak je griezelcollectie compleet met de volgende figuren: 

 • Spook
 • Pompoen
 • Frankenstein
 • Skelet
 • Monster met één oog
monsters

3. Servetringen

Knutselen met wc-rollen kan ook heel praktisch zijn. Maak samen met de kids mooie servetringen van lege wc-rolletjes en je hebt bij je volgende diner een passend setje voor iedere tafelgenoot. Knip een wc-rol doormidden voor een geschikt formaat. Schilder de wc-rol in een mooie kleur en schrijf met een glitterpen de eerste letter van de gast op! Makkelijk, he? Natuurlijk maak je voor iedere feestdag een nieuwe set. Met welke servetringen ga jij eerst aan de slag? Die voor Pasen of voor kerst? 

servetring

4. Pennenhouder 

Nog meer praktische knutselideeën: een pennenhouder van lege wc-rollen. Zo’n leeg rolletje is verrassend sterk en daarom perfect voor jouw collectie pennen. Lijm drie rollen aan elkaar vast en maak van de twee buitenste rollen twee houders voor pennen, potloden en een schaar. De middelste rol maak je wat korter en je hebt meteen een klein bakje voor nietjes, plakband en de gum. Met glitters, papier en verf maak je van je pennenhouder een paarse prinsessentoren of een blauw onderwaterkasteel. Wat jij maar wilt! 

pennenhouders

5. Adventskalender 

Een adventskalender is ieder jaar een leuk idee. Maak het aftellen naar Kerstmis dit jaar nóg leuker door zelf de adventskalender te maken. Stapel alle wc-rollen zijwaarts op elkaar en maak deze stevig vast met plakband of lijm. Sluit de rollen af met crêpepapier en plak stickers met nummertjes op iedere rol. Vergeet niet kleine (zelfgemaakte) cadeautjes in de rollen te stoppen!

adventskalender

6. Trein 

Tjoektjoek! Daar komt de lege wc-rollenexpress! Deze zelfgemaakte trein met wc-rollen als coupés maak je compleet met wielen van oude knopen en koppel je aan elkaar met een touwtje. 

trein

7. Cadeauverpakking 

Wanneer je de bovenkant van de wc-rol voorzichtig indrukt, maak je van een leeg rolletje een perfect pakketje. Met lintjes, glitters en touw maak je van zo’n leeg pakketje een mooie cadeauverpakking. Ideaal voor kleine cadeautjes zoals sieraden of snoepgoed. 

 

Op het boodschappenlijstje

2-Laags toiletpapier van ALDI
PEFC logo
6.39
24 rollen
Solo 2-laags toiletpapier 24 rollen
2-laags toiletpapier 24 rollen
3-laags toiletpapier van ALDI
PEFC logo
3.74
Per pak
Solo 3-laags toiletpapier 12 rollen
3-laags toiletpapier 12 rollen
4-Laags toiletpapier van ALDI
PEFC logo
3.99
Per pak
Solo 4-laags toiletpapier
4-laags toiletpapier
2-Laags premium keukenpapier van ALDI
PEFC logo
2.99
Per pak
Solo Premium keukenpapier
Premium keukenpapier

Meer zoals dit:

juf en meester

De leukste zelfgemaakte cadeaus voor de juf of meester aan het einde van het schooljaar

Op zoek naar een afscheidscadeau voor de juf of meester aan het einde van het schooljaar? Bekijk deze 6 zelfgemaakte cadeaus om te bedanken.

Verder lezen
moederdag cadeau ideeen

Leuke Moederdag cadeau ideeën om zelf te maken

Een zelfgemaakt Moederdag cadeau geven dit jaar? Met deze tips maak je zelf de leukste cadeaus voor Moederdag.

Verder lezen
vaderdag cadeau ideeen

Vaderdagcadeau knutselen met de kids: 4 ideeën

Inspiratie nodig voor een leuk Vaderdagcadeau? Zelf een cadeau knutselen is superleuk, maar een mooi gedicht of kleurplaat is ook een leuk cadeau.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch