1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

alternatieve kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

Wil jij eens iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? Reken maar dat je met deze ideeën genoeg inspiratie opdoet om de traditionele kerstboom te vervangen voor een betaalbaar en duurzamer alternatief. In dit artikel delen we tips hoe je low budget de kerstsfeer in huis haalt en deze feestdagen ook nog eens origineel voor de dag komt. Met onze do it yourself tips kun je creatief aan de slag en jouw woonkamer helemaal naar eigen wens inrichten.

De alternatieve diy kerstboom

Alternatieven voor een kerstboom inspiratie van ALDI

Zin om te stralen? Creatievelingen halen hun hart op bij deze alternatieve do it yourself kerstboom. Dit unieke exemplaar is gemaakt van takjes, touw en natuurlijke materialen. Een goedkope oplossing om toch het fijne kerstgevoel in huis te halen. Verzamel tijdens een fijne wandeling in het bos zoveel mogelijk takjes en dennenappels (hoe meer keus, hoe beter!). De boom versieren kan al heel simpel met stukjes gedroogde sinaasappel, kaneelstokjes en chocolaatjes.

Zo maak je low budget een diy kerstboom:

 1. Breek de takjes van klein naar steeds groter.
 2. Knoop twee touwtjes aan elkaar, van elk ongeveer een meter.
 3. Leg het touw als het ware in een driehoek met de punt naar boven.
 4. Werk van boven naar beneden en start het met vastmaken van het kleinste takje boven.
 5. Plaats om de 10 centimeter een steeds groter takje.
 6. Versier de takken met winterse accessoires die je er met touwtjes aan hangt.

De alternatieve kerstboom van ALDI

Alternatieven voor een kerstboom inspiratie van ALDI

Het zijn de lichtjes die de kerstsfeer uitstralen, maar die zijn vaak ook het duurste. Gelukkig hebben we daar een goedkope oplossing voor. Speciaal voor de feestdagen hebben we deze twee lichtsnoeren in ons assortiment opgenomen. Deze zijn tijdens de feestdagen tijdelijk beschikbaar. En zoals je van ons gewend bent, hangt daar een betaalbaar prijskaartje aan. Versier vazen, lampen en accessoires met kerstverlichting. Dit is een leuk en goedkoop alternatief voor de traditionele kerstboom. 

De alternatieve houten kerstboom

Alternatieven voor een kerstboom inspiratie van ALDI

Ben jij op zoek naar een creatieve look-a-like van de traditionele kerstboom? Denk dan eens aan deze alternatieve houten kerstboom. Eenvoudig zelf in elkaar te zetten en ook nog een goed voor de portemonnee! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit mooie, houten exemplaar in elkaar tovert.

Tip: Wil jij de alternatieve houten kerstboom opfleuren? Pak dan je verfkwast erbij en verf het hout in kerstige kleuren als groen, rood en goud.

Zo maak je deze houten kerstboom

 1. Wat heb je nodig? Hout, secondelijm en een houtzaag.
 2. Zaag het hout in verschillende maten, afhankelijk van hoe groot jij de alternatieve houten kerstboom wilt hebben.
 3. Bevestig de houten blokken met secondelijm aan elkaar, werk van onder naar boven.
 4. Versier de punt van de boom met een mooie kerstster.

De alternatieve kerstboom van kurken

Alternatieven voor een kerstboom inspiratie van ALDI

Wijnliefhebbers opgelet: hoe leuk is deze kerstboom van kurken?! Als je zelf niet genoeg kurken in huis hebt, trommel dan je vrienden, familie en buurtjes op en verzamel zoveel mogelijk kurken van verschillende wijnen en champagnes. Het liefst de kurken die gepopt zijn tijdens een mooi moment, zodat je hiermee écht de warme herinneringen mee in huis haalt. Hoe hoger de boom, hoe opvallender jouw eyecatcher. Plak de boom op een karton of haal er een lintje doorheen om het op te kunnen hangen. En zo zie je maar weer: geweldige feestdagen hoeven niet duur te zijn. 

Meer zoals dit:

Grand dessert

7 tips voor een grand dessert met Kerst

Een dessertbuffet is een toffe manier om het kerstdiner af te sluiten. Wij delen 7 tips hoe je een grand dessert neerzet met kerst voor een klein prijsje.

Verder lezen
Kerstversiering opruimen

Kerstversiering opruimen: 4 makkelijke tips

Kerstversiering is leuk, maar laten we eerlijk zijn… het uit de knoop halen van de kerstversiering is minder. Met deze 4 tips wordt het uitpakken van de lichtjes, ballen en slingers volgend jaar een eitje.

Verder lezen
alternatieve kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch