1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Een kerstster vouwen in 5 stappen (met video!)
Een kerstster vouwen in 5 stappen (met video!)

kerstster vouwen

Een papieren kerstster vouwen in 5 stappen (met video!) 

Zelf een papieren kerstster vouwen, is een leuke bezigheid in de donkere dagen voor Kerstmis. Een papieren kerstster is een prachtige versiering waar je het huis en jezelf helemaal mee in de kerstsfeer brengt. Met mooi papier, het juiste stappenplan en kerstmuziek op de achtergrond kun je aan de slag met je eigen kerstversiering. Hoe je het doet, een kerstster vouwen? Wij helpen je op weg in 5 stappen, waarbij we ook nog een handige video maakten. Een kind kan een kerstster vouwen. 

tip

Deze ster kun je van papier vouwen, maar ook van servetten! Verras de familie met een prachtig gedekte kersttafel deze kerst, door de kerststerren van mooie servetten te vouwen. 

tip

1. Zorg voor een stuk vierkant papier 

Begin met een stuk vierkant papier en leg deze met een punt naar boven voor je neer, zodat het papier eruitziet als een diamant, niet als een vierkant. Je kunt natuurlijk kiezen voor mooie kleuren papier – passend bij de kerstballen -, die je van eerst samen vol glitters plakt, tekeningen op maakt, of volschrijft met lieve kerstwensen.  Vouw de gekozen vierkante papier in de lengte. Vouw deze daarna weer open.

2. Trek een lijn en knip 

Trek met je liniaal en potlood een lijn schuin omhoog vanaf waar de punten van het vel papier op elkaar liggen. Zorg ervoor dat de lijn net zo lang is als de breedte van het A4 papier.  Knip met je schaar het papier langs de lijn doormidden. Als je nu het papier openvouwt heb je een driehoek! 

3. Vouwen maar!

Vouw nu de driehoek door alle punten door de helft naar elkaar toe te vouwen. Dit zorgt ervoor dat je ster straks een bolling krijgt

4. Teken en knip de inhammen

Meet met je liniaal aan alle zijdes van je driehoek een inham van 4 centimeter. Zorg ervoor dat de inham 2 centimeter diep wordt en aan de binnenkant 6 centimeter breed is. Knip nu de drie inhammen uit. Herhaal alle stappen zodat je twee driehoeken hebt, je kunt ook verschillende kleuren papier gebruiken. 

5. Netjes samenvouwen 

Vouw dan de twee driehoeken in elkaar tot een ster! De kerstster komt natuurlijk het beste tot z'n recht als je hem een mooi plekje in de woonkamer geeft. Of misschien wel in de kerstboom zelf. Rijg een touw aan een naald en prik een gaatje in het papier. Haal het touwtje erdoorheen en leg er een knoop in. Et voila! 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

kerstster knutselen

Meer zoals dit:

Met deze tips zet je met oudjaarsavond een spetterende borrelplank op tafel

Een feestelijke borrelplank maken voor oud en nieuw

Of je nu met een groot of klein gezelschap bent, met deze tips zet je met oud en nieuw een heerlijke borrelplank of tafel.

Verder lezen
adventskalender

Zo maak je een persoonlijke adventskalender

Een kant-en-klare adventskalender openmaken, is natuurlijk al een hele leuke bezigheid. Maar je kunt er ook eentje zelf maken en vullen met de lekkerste snoepjes!

Verder lezen
kerstdiner klein budget

Een kerstdiner met een klein budget? We geven 5 tips

Een kerstdiner voor een klein budget? Dat is zeker mogelijk! Met deze tips maak prachtig kerstdiner dat helemaal niet veel hoeft te kosten.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch