1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Van volkorenbrood recept tot wraps: 13 lunch ideeën

Van volkorenbrood recept tot wraps: 13 lunch ideeën

Voedzame volkoren lunch bowl

Volkoren producten worden gemaakt van volkoren tarwemeel en andere volkoren granen. Denk aan volkorenbrood en volkoren wraps, maar ook havermout en bowls met volkoren producten. Ideaal als je op zoek bent naar een voedzame lunch waardoor je lang gevuld bent. Bekijk in dit artikel 13 volkoren lunch ideeën en recepten voor elke dag. Fijn om thuis te eten of mee te nemen naar je werk of studie.

 1. Volkorenbrood recepten

 2. Volkoren wraps 

 3. Havermout & overnight oats 

 4. Buddha bowls 

Voedzame volkoren lunch bowl

1. Volkorenbrood recepten 

Een volkorenbrood recept is eigenlijk helemaal niet nodig. Je belegt namelijk een volkorenbrood met je favoriete beleg en voilà, je volkoren lunch is klaar. Wel kan het helpen als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie, bijvoorbeeld voor fijne smaakcombinaties. Hieronder vind je dan ook vier volkorenbrood recepten, met opties voor zowel de lunch als het ontbijt. Neem je het brood mee naar je werk of studie? Top de broodjes dan af met een extra sneetje of gebruik volkoren bolletjes, dat eet wat makkelijker onderweg. 

2. Volkoren wraps  

Nog makkelijker onderweg of als je gewoonweg niet thuis bent, zijn volkoren wraps. Die vul je net als een boterham met lekkere ingrediënten, rol je op en verpak je in aluminiumfolie. Superhandig en makkelijk om te eten. Wist je trouwens dat je volkoren wraps kunt beleggen met dezelfde ingrediënten als een boterham? Denk aan kaas of avocado, maar ook roerei, kipfilet en andere ingrediënten. 

3. Havermout & overnight oats  

Ben je een beetje klaar met elke dag brood eten? Ga dan eens voor havermout of overnight oats. Beiden staan bekend als voedzaam ontbijt, maar doen het ook altijd goed als lunch. Havermout wordt gemaakt van gemalen haver en is van nature volkoren. Overnight oats maak je ook met havermout, alleen laat je die een nacht wellen in de koelkast in plaats van ze te koken. Laat havermout eerst goed afkoelen voordat je het eventueel verpakt voor onderweg. Verdeel over afsluitbare bakjes, garneer met lekkere toppings zoals vers of bevroren fruit en noten en geniet. 

4. Buddha bowls  

Een buddha bowl is een combinatie van verschillende voedzame ingrediënten, zoals (volkoren) granen, groenten en peulvruchten. Vaak zijn ze erg kleurrijk, waardoor ze er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar meestal ook een mooie balans in ingrediënten en voedingswaarden bevatten. De buddha bowls in dit artikel maak je volgens de recepten niet standaard met volkoren granen, maar wel met voornamelijk voedzame ingrediënten zoals hummus, linzen en zoete aardappel. Voeg eventueel zelf nog volkorenpasta toe of serveer met volkorenbrood of wraps.  

Meer zoals dit:

broodbeleg volkorenbrood

5 x lekker broodbeleg voor op volkorenbrood

Volkorenbrood is gezond en vol van smaak. Bekijk hier 5 x lekker broodbeleg voor op volkorenbrood.

Verder lezen
goede start lunchrecepten

Goede start: 20 gezonde lunchrecepten

Ben jij op zoek naar lekkere én gezonde lunchgerechten? Hier vind je 20 recepten in verschillende categorieën: broodjes & wraps, soep, salades en bowls.

Verder lezen
Broodontbijt

Ontbijten met brood: 5 ideeën voor een goed begin van de dag

Wat is jouw favoriete ontbijt met brood? Met deze 5 brood ontbijtrecepten raak je er nooit op uitgekeken. Heb je bijvoorbeeld al het ALDI Bakkersgoud geprobeerd?

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch