Gemakkelijk
22Min
4 Personen | |
---|---|
4 | zoete aardappels |
200 g | Griekse feta |
2 | tomaten |
200 g | falafel |
200 g | spinazie |
200 g | hummus naturel |
olijfolie | |
zout & peper | |
Een buddha bowl is een gerecht vol kleur en smaak. Het principe is eenvoudig: je vult een kom met alles wat je lekker vindt. Probeer het maar eens, het maken ervan is een erg leuk klusje.
Buddha bowls zien er meestal prachtig uit, maar het grootste voordeel zit ‘m in de smaak. Die is niet alleen heel lekker, maar ook gevarieerd. Bij elke hap proef je iets anders!
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappels en snijd ze in hapklare blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en geef het geheel een scheut olijfolie en een flinke snuf zout.
Bak de zoete aardappel in 15 à 20 minuten gaar. Schep de blokjes halverwege even om.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en verbrokkel de feta. Bak de falafels een paar minuten in een koekenpan met een laagje olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Verdeel de spinazie, de hummus en de tomatenblokjes over vier kommen. Schep er ¼ van de zoete aardappelblokjes en de falafel bij in elke kom. Maak af met de verbrokkelde feta en een beetje zwarte peper.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres