1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 3 variaties op klassieke varkenshaasmedaillon

3 variaties op klassieke varkenshaasmedaillon

Varkenshaasmedaillon

De varkenshaas is een echte klassieker voor het kerstdiner. Al jaren staat hij op het menu van veel families. Niet gek ook, want dit stukje vlees vindt vrijwel iedereen lekker en biedt een geweldige basis voor een scala aan heerlijke bijgerechten. Op zoek naar variaties op de klassieke varkenshaasmedaillon? Je vindt ze hier.

Varkenshaasmedaillon

Variaties op de klassieke varkenshaasmedaillon 

Een varkenshaasmedaillon is een klein, mals stuk vlees afkomstig van de varkenshaas, het meest sappige deel van het varken. Het is een langwerpige spier uit de rug. Deze spier wordt bijna niet gebruikt waardoor het een zacht stukje vlees is. Dit deel van het vlees staat bekend om zijn fijne textuur en milde smaak. Wanneer je de varkenshaas in plakken snijdt wordt zo’n plak een varkenshaasmedaillon genoemd. Door ze zo te snijden, kun je ze snel en gelijkmatig garen. 

Gevulde varkenshaasmedaillon 

Gevulde varkenshaas is echt weer eens iets anders dan de klassieke variant met rodewijn- of champignonsaus. Door de varkenshaas in het midden in te snijden en te vullen met ingrediënten zoals kaas, groenten (of zelfs fruit) of kruiden, krijg je een heel mals stukje vlees met een rijke smaak. Je kunt het een beetje vergelijken met een rollade, maar dan wat eleganter en kleiner. 

Varkenshaasmedaillon met een knapperig korstje 

Een varkenshaasmedaillon met een knapperig korstje is een mooie manier om meer verschillende texturen te gebruiken in je kersthoofdgerecht. Het zachte vlees van de varkenshaas wordt bedekt door een laagje van fijngehakte kruiden, broodkruimels of noten. Door dit korstje knapperig te bakken maak je er echt iets bijzonders van. 

Tip: Wil je nog minder stress in de keuken? Gaar je varkenshaas dan in de oven. Zo weet je zeker dat je stukje vlees perfect gelijkmatig wordt gegaard. 

Varkenshaas met een frisse saus 

De meest klassieke varkenshaasmedaillons worden vaak geserveerd met een honingmosterdsaus, champignonsaus of anders een nog klassiekere rodewijnsaus. Die kun je kant-en-klaar in de winkel kopen. Maar het is juist met kerst ook leuk om soms te experimenteren. Zo kun je ook fruit gebruiken in je saus wat heel lekker samengaat met de rijke smaak van het vlees. 

Kortom: genoeg recepten om deze kerst te variëren met de klassieke varkenshaas. Verras je vrienden en familie deze feestdagen eens met dit originele hoofdgerecht.

Meer zoals dit:

Kerst hoofdgerecht met vlees 

18x hoofdgerecht voor het kerstmenu met vlees: simpel en makkelijk

Wil je met kerst een hoofdgerecht met vlees serveren? In dit artikel vind je maar liefst 18 hoofdgerechten voor het kerstmenu met vlees, inclusief recepten.

Verder lezen
Simpel en snel hoofdgerecht voor het kerstdiner

Simpel & snel kerstdiner: 14 hoofdgerechten voor het kerstdiner in 25 minuten

Jouw hoofdgerecht deze kerst staat binnen 25 minuten op tafel met deze makkelijke recepten. Feestelijk, snel en ontzettend lekker.

Verder lezen
Bijgerechten kerst met groenten

24 bijgerechten voor het kerstdiner: simpel en makkelijk

Ben je op zoek naar bijgerechten voor het kerstdiner? Zoek dan niet verder. We hebben er maar liefs 24 op een rijtje gezet; gerechten met groente, salades en met aardappel.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch