1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Varkenshaas met snelle tijm-druivensaus, aardappelgratin en geroosterde wortels

Varkenshaas met snelle tijm-druivensaus, aardappelgratin en geroosterde wortels

Varkenshaas met snelle tijm-druivensaus, aardappelgratin en geroosterde wortels bij ALDI

Gemakkelijk

45Min

4 Personen
2 Prestige varkenshaasjes
600 g Prestige geschrapte worteltjes
1 Prestige aardappelgratin rol
1 ui
2 teentje Knoflook
50 g Milsani roomboter
1 el Gedroogde tijm
200 g Rode druiven
50 ml Kaapse Pracht rode wijn
Mail recept

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de varkenshaasjes uit de koelkast, haal uit de verpakking en leg apart. Meng de geschrapte worteltjes met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Verdeel over een ovenschaal en zet onder in de oven. Rooster 20 minuten tot ze beetgaar zijn. 

Stap 2

Snijd de gratinrol in dikke plakken van ca. 4 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat je ruimte overhoudt voor de varkenshaas. Bak de gratins 20 minuten in het midden van de oven. 

Stap 3

Snijd de ui in ringen en plet de knoflook. Kruid de varkenshaasjes met peper en zout. Verwarm een koekenpan met de roomboter op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen de ui, knoflook en tijm toe. Schuif naar de zijkant van de pan en bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin. 

Stap 4

Haal de varkenshaasjes uit de pan en verpak in aluminiumfolie, met de glimmende kant naar binnen. Leg bij de gratins in de oven en gaar nog 10 minuten, tot de binnenkant mooi rosé is. 

Stap 5

Ris de rode druiven van de takjes, voeg samen met de rode wijn toe aan de koekenpan en bak kort mee tot ze openbarsten. Haal de knoflook uit pan en gooi weg. Plet met een vork een deel van de druiven en breng eventueel extra op smaak met een beetje zwarte peper. 

 

Stap 6

Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer met de worteltjes en aardappelgratin. Garneer met de tijm-druivensaus. 

Dit gerecht kost ongeveer € 2,50 per persoon

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch