1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Gebakken varkenshaas met paddenstoelen en granaatappel-wijnsaus

Gebakken varkenshaas met paddenstoelen en granaatappel-wijnsaus

Gebakken varkenshaas van ALDI

Moeilijk

10Min

25Min

4 Personen
4 sjalotten
200 g luxe paddenstoelenmix
1 granaatappel
35 g boter
200 ml groentebouillon (van een tablet)
200 ml slagroom
2 varkenshaasjes
1 el olijfolie
1 el fijngehakte peterselie
1-2 el Bordeaux Supérieur
Extra nodig: 2 cocktailprikkers
Mail recept

Stap 1

Pel en snipper de sjalotten. Maak de paddenstoelen schoon, snijd een klein stukje van de steeltjes. Snijd de shiitakes en de champignons in plakjes en trek de beukenzwammetjes los van elkaar. Snijd de helft van de granaatappel op de ‘ribben’ in en trek de schil eraf. Haal ca. 4 eetlepels granaatappelpitten los (de rest wordt niet gebruikt, zie tip). 

Stap 2

Smelt 20 g van de boter in een steelpan en fruit de sjalotten 3 min. zonder ze te laten kleuren. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 4 min. mee. Schep de paddenstoelen uit de pan. Schenk de bouillon en de slagroom in de pan, breng alles aan de kook en laat het vocht zonder deksel inkoken tot ongeveer de helft. Neem de pan van het vuur, schep de paddenstoelen erdoor, voeg de wijn en peper naar smaak toe en kook kort door. Neem de pan van het vuur. 

Stap 3

Neem het vlees 15 min. van tevoren uit de koelkast. Vouw het onderste dunne puntje om en zet het vast met een cocktailprikker. Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Verhit 10 g van de boter met de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees, op een hoog vuur, rondom bruin aan. Temper het vuur en laat het vlees op een laag vuur in ca. 15 min. net gaar braden. Keer het vlees regelmatig en druk met een vork om te kijken of het vlees goed veert (dan is het vlees gaar).

Stap 4

Warm gelijktijdig de paddenstoelensaus al roerende kort door. 

Stap 5

Snijd het vlees in plakken, leg het op een warme schaal en schep een beetje van de paddenstoelen uit de saus erover. Bestrooi met de granaatappelpitten en de peterselie en geef de rest van de saus er apart bij. 

Stap 6

Lekker met rode kool, stoofperen en pommes duchesse.

Mail recept
Tip

Bewaar de rest van de granaatappel in de koelkast en verwerk de pitjes in een salade, stoofgerecht of strooi ze als kleurige garnering over groenten als prei of spruitjes.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch