1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 18x hoofdgerecht voor het kerstmenu met vlees: simpel en makkelijk
18x hoofdgerecht voor het kerstmenu met vlees: simpel en makkelijk

Kerst hoofdgerecht met vlees 

18x hoofdgerecht voor het kerstmenu met vlees

Wil jij deze kerst tijdens het kerstdiner een hoofdgerecht met vlees serveren? Laat je in dit artikel inspireren door maar liefst 18 verschillende recepten met vlees. Variërend van supermakkelijk tot gemiddeld én uitdagend. Er zitten recepten bij voor iedere kok en elk niveau, maar ook genoeg lekkere recepten voor kinderen, dus deze kerst wordt het een feest voor iedereen.

 • Tip: wist je dat je bij al onze recepten de moeilijkheidsgraad kunt vinden? Een recept krijgt ovenwantjes, waarbij één ovenwant heel makkelijk is, tot drie ovenwanten, wat iets uitdagender kan zijn.

Kerst hoofdgerechten met vlees

Hoe je het ook wendt of keert, een hoofdgerecht tijdens het kerstdiner moet feestelijk zijn. Het maakt helemaal niks uit of je groenten, vis of vlees, een heel makkelijk of heel moeilijk gerecht maakt. Het gaat om de presentatie en de tijd en de liefde die je erin stopt. Dan heb je gegarandeerd een succes tijdens het kerstdiner. De hoofdgerechten met vlees in dit artikel variëren van makkelijk tot gemiddeld en uitdagend en hebben we daarom opgedeeld in drie categorieën. Zo kun je precies zien welk kerstrecept past bij jouw niveau én waar je zin in hebt. Een ding is zeker: makkelijk is zeker niet minder feestelijk!  

 1. Makkelijk

 2. Gemiddeld

 3. Uitdagend 

1. Makkelijke hoofdgerechten met vlees

Ben je op zoek naar een makkelijk hoofdgerecht met vlees voor het kerstdiner? Zoek niet verder. Hieronder vind je maar liefst 6 makkelijk te bereiden, maar vooral ook ontzettend lekkere hoofdgerechten met vlees. Van de ovenschotel met paddenstoelen en worst tot varkenshaas met een snelle tijm-druivensaus. Gek op kip? Dan is de Italiaanse kip met Parmaham uit de oven ook echt een aanrader!  

borrelplank

2. Gemiddeld moeilijke hoofdgerechten met vlees voor de kerst

Voor de thuiskok die iets meer uitdaging zoekt, maar het tegelijkertijd ook niet te moeilijk wil maken, zijn de onderstaande recepten een echte aanrader. Denk aan een feestelijke varkenshaas met pistachekorst, lamshaas met champignonsaus of gebraden kip met rode pepersalsa. Gek op rood vlees? Maak dan één van de biefstukrecepten, zoals die voor angus biefstuk met gepofte tomaat of de hertenbiefstuk met rodewijnsaus.   

 

3. Uitdagende hoofdgerechten met vlees

Tot slot nog een aantal uitdagende recepten voor hoofdgerechten met vlees. Ze zijn allemaal nog steeds niet heel moeilijk, maar wel net even uitdagender dan de recepten hierboven. Een echte showstopper is natuurlijk de rollade met sinaasappelsaus, maar ook de rosé gebraden lamsracks en de gebakken varkenshaas misstaan niet tijdens het kerstdiner. 

Meer zoals dit:

Beef Wellington maken

Beef Wellington met kerst: 4 variaties om zelf te maken

Wil je een Beef Wellington maken voor kerst? Bekijk in dit artikel 4 verschillende Beef Wellington vullingen, inclusief een vega optie en eentje met vis.

Verder lezen
Simpel en snel hoofdgerecht voor het kerstdiner

Simpel & snel kerstdiner: 14 hoofdgerechten voor het kerstdiner in 25 minuten

Jouw hoofdgerecht deze kerst staat binnen 25 minuten op tafel met deze makkelijke recepten. Feestelijk, snel en ontzettend lekker.

Verder lezen
Rollade bereiden

Rollade bereiden met kerst: 3 variaties op de klassieker

Wil je een rollade bereiden tijdens kerst? Lees in dit artikel hoe je een rollade maakt en bekijk de lekkerste rolladevariaties.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch