1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. 17 recepten met de seizoensgroenten van april

17 recepten met de seizoensgroenten van april

Seizoensgroenten april

April doet wat hij wil luidt het gezegde, maar niet als het aankomt op de bekendste seizoensgroente van het jaar: de witte asperge! Het witte goud uit Nederland is traditiegetrouw vanaf april verkrijgbaar en wordt dan volop gegeten. Niet alleen is seizoensgroente smaakvoller en goedkoper, het is ook nog eens beter voor het milieu! Maar er zijn meer seizoensgroenten in april om van te genieten. Lees er hieronder meer over. 

Seizoensgroenten april

Seizoensgroenten april 

In april worden de dagen alweer langer, lichter en warmer, en dat is ook te zien aan de seizoensgroenten. Niet alleen witte asperges sieren het schap, ook spinazie, raapstelen, komkommer en de eerste roze rabarberstelen zijn weer te koop. Maak een zomerstamppot met aardappels en raapstelen, wok spinazie voor door een curry of bereid dé klassieker van het voorjaar: witte asperges met botersaus, gerookte zalm en een eitje. 

Alle seizoensgroenten van april:

 • Andijvie
 • Asperge
 • Selderij
 • Malta aardappelen
 • Paddenstoelen
 • Prei
 • Radijs
 • Rode biet
 • Spinazie
 • Ui
 • Wortel
 • Witlof

Witte asperges 

Zodra de eerste witte stelen met rood-wit-blauwe vlag de supermarkt vullen gaat het als een lopend vuurtje rond. ‘Heb jij ze al gegeten?’, wordt door menigeen gevraagd. Eet witte asperges klassiek met zalm, botersaus en aardappeltjes of ga voor een meer moderne bereiding zoals een frisse salade of geroosterde witte asperges. Asperges over? Verwerk ze samen met het kookvocht en een bouillonblokje tot een lichte aspergesoep. 

Spinazie  

Naast het witte goed is ook spinazie een geliefde seizoensgroente in april. De groene bladeren zijn geliefd over de hele wereld en doen het goed in de meest uiteenlopende gerechten, van salade tot smoothie en van curry tot pasta. Verwerk spinazie rauw, gewokt, geblancheerd of gekookt, en breng op smaak met ingrediënten als knoflook, tomaat, gember en pijnboompitten. 

tip

Beleg een broodje of wrap met een flinke hand verse spinazie voor een extra portie groenten tijdens de lunch. 

tip

Radijsjes

Sommige producten uit de natuur zijn zó mooi gekleurd dat ze soms net een kunstwerkje lijken. Radijsjes zijn daar een mooi voorbeeld van, met hun felroze jasje en sneeuwwitte kern. De smaak van radijsjes is vrij pittig en scherp, en leent zich daardoor om in dunne plakjes of kleine stukjes te verwerken. Gebruik radijsjes rauw in een gerecht of leg ze in in een mengsel van azijn, suiker en zout. Zo wordt de smaak iets minder pittig. 

Meer zoals dit:

seizoensfruit

Seizoensfruit: welk fruit eet je in welke maand?

Seizoensfruit verschilt van maand tot maand. Ontdek daarom in dit artikel welk seizoensfruit in welke maand verkrijgbaar is!

Verder lezen
seizoensgroente

Seizoensgroente: welke groente eet je in welke maand?

Welke groente eet je in welke maand? Iedere maand is er wel een andere seizoensgroente beschikbaar. We geven een makkelijk overzicht.

Verder lezen
fruit en groente bewaren

Groente en fruit langer bewaren: zo doe je dat

Bederft jouw groente en fruit te snel? Met deze tips kun je groente en fruit langer bewaren.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch