1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Asperges met zalm, botersaus en knoflookaardappeltjes

Asperges met zalm, botersaus en knoflookaardappeltjes

Asperges met zalm, botersaus en knoflookaardappeltjes

Gemiddeld

35Min

2 Personen
400 g aardappels, gewassen en in kwarten
2 teentjes knoflook, geperst
3 el olijfolie
zout & peper
6 grote, witte asperges
2 stukken zalmfilet met huid à 125 g
2 el boter
2 el platte peterselie, fijn gehakt
Mail recept

Asperges met zalm en knoflookaardappeltjes uit de oven

Het witte goud, de parel van het land of de koningin van de groente: bijnamen genoeg voor de witte asperge, net als recepten om ze te bereiden. In Nederland en België worden witte asperges klassiek geserveerd met een botersaus. Vaak met wat ham of gerookte zalm, krieltjes, een gekookt eitje en peterselie erbij om het af te maken. 

Dit recept voor asperges met zalm is een twist op de traditionele wijze met botersaus. Zo worden de witte asperges wel gewoon gekookt, maar geserveerd met een stukje gebakken zalmfilet en knoflookaardappeltjes. Net even anders, maar daardoor zeker niet minder lekker. De botersaus voor bij de asperges maak je heel makkelijk door de roomboter te smelten in een pannetje. Zodra het eiwit uit de boter komt bovendrijven schep je dit eraf met een lepel en de saus is klaar. Wil je het nog makkelijker maken? Bak de zalm dan bij de aardappeltjes op de bakplaat in de oven en haal de zalm eruit zodra de grill aangaat. 

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Stap 2

Dep de gewassen krielaardappeltjes droog met een schone theedoek. Stop ze in een mengkom en hussel ze door elkaar met een scheut olijfolie, de geperste knoflook en een flinke snuf zout en peper. 

Stap 3

Stort de inhoud van de mengkom op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor 15 minuten. Zet de oven daarna op de grillstand en bak nog eens 5 minuten. 

Stap 4

Intussen maak je de asperges klaar. Gebruik een dunschiller om de asperges mooi rondom te schillen. Snijd ook het harde kontje van de asperge eraf. Vul een aspergepan (of een grote kookpan) met koud water en een snuf zout en leg de asperges daarin. Dek de pan af met een deksel en breng het water aan de kook. 

Stap 5

Kookt het water eenmaal? Zet je timer op 5 minuten. Laat daarna de asperges nog 10 minuten op het vuur staan, maar zet het vuur uit. Gebruik een scherp mesje om te testen of de asperges goed gaar zijn. Zo niet, laat ze dan nog 5 minuten langer in het kookwater staan. 

Stap 6

Verhit in een andere pan een scheut olijfolie en bak de zalmfilets tot ze mooi gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. 

Stap 7

Verhit de boter in een steelpannetje op laag vuur. Op een gegeven moment zullen er witte stukjes komen bovendrijven. Schep deze ervan af. 

Stap 8

Serveer de asperges met de zalm en de knoflookaardappeltjes. Lepel wat van de gesmolten boter over de asperges en maak af met de fijn gehakte peterselie.  

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,79 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch