1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Soepen
  4. Groene gazpacho met spinazie, avocado, komkommer en garnaaltjes

Groene gazpacho met spinazie, avocado, komkommer en garnaaltjes

groene gazpacho

Gemakkelijk

10Min

2 Personen
1 avocado
250 g verse spinazie
1/2 teentje knoflook
300 ml groentebouillon
150 ml Griekse yoghurt
1/2 komkommer, in stukjes
1 limoen, het sap
1 handje basilicumblaadjes
1 Snufje suiker
100 g Hollandse garnalen
Zout & peper
Mail recept

Groene gazpacho met spinazie, avocado, komkommer en garnaaltjes

Gazpacho is de bekende Spaanse koude soep, gemaakt met tomaat, komkommer, knoflook en oud brood, en daardoor een geliefd verfrissend gerecht voor zinderende zomerdagen in het buitenland of eigen land. Een gazpacho recept is zo gevonden, maar een groene gazpacho is net even anders. Niet alleen door de kleur, maar ook zeker door de smaak. 

In dit groene gazpacho recept gaan onder andere spinazie, avocado en komkommer voor de groene kleur. Knoflook, limoensap en basilicum geven de gazpacho extra smaak. En de Griekse yoghurt en Hollandse garnalen maken het geheel af. Minstens net zo lekker als de klassieke rode gazpacho en door de garnalen net wat feestelijker. Liever een vegetarische gazpacho? Vervang dan de Hollandse garnalen door krokant gebakken croutons. Ook lekker met gerookte zalm, makreel, aardappelkaantjes of stukjes gebakken chorizo. Bewaar de gazpacho afgesloten in de koelkast tot drie dagen na het maken. Of vries de soep in om hem langer te bewaren. 

Stap 1

Doe het vruchtvlees van de avocado, spinazie, knoflook, groentebouillon, 100 ml van de Griekse yoghurt, komkommer, limoensap, de basilicumblaadjes en de suiker in een blender en mix tot een gladde, groene gazpacho. Zorg dat je nog wat basilicumblaadjes overhoudt voor de afwerking. 

Stap 2

Proef van de gazpacho en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Zet de gazpacho minstens een halfuurtje (maar langer kan ook) koel, dan is hij het lekkerst.

Stap 4

Klaar om te serveren? Schenk de groene gazpacho in kommen en verdeel er de resterende Griekse yoghurt, de Hollandse garnalen en de achtergehouden basilicumblaadjes over. 

Stap 5

Maak af met extra peper en zout. 

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €3,79 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch